Skolmaterial för dig som arbetar med barn
Här hittar du material från Rädda Barnen som kan användas i undervisning från förskolan upp till gymnasiet.
Här hittar du material från Rädda Barnen som kan användas i undervisning från förskolan upp till gymnasiet.
Intresserad av kunskapsmaterial för vuxna som möter barn i sitt arbete?
Att prata med små barn om kroppen och gränser hjälper barn att bli medvetna om kroppens värde och hur de säger eller visar ja och nej.
Vägledningen fungerar både till förskolan och lågstadiet och visar hur du som vuxen kan prata med barn om rasism och själv agera när du möter rasism.
Var är Sigges hemma? Handlar om att ha en förälder som inte kan ta hand om en, och att komma till ett nytt hem med trygga vuxna. Till boken finns samtalsstöd, information, checklistor och arbetsblad för barn.
Här hittar du materialet som ingår i Stopp! Min kropp! arbetsmaterial för lågstadiet.
Fri! Alla barns rättigheter är ett konkret verktyg att använda på lågstadiet i samtal om lagar, regler, normer och känslor.
Vägledningen fungerar både till förskolan och lågstadiet och visar hur du som vuxen kan prata med barn om rasism och själv agera när du möter rasism.
Snacka tryggt gör det lättare att prata om våld mot barn, för både vuxna och barn i skolan och anpassad skola.
Skolmaterialet ”Hur olika vi än är” riktar sig till mellanstadiet och består av ett workshopmaterial och ett häfte om barns rätt att inte diskrimineras.
Ett material om trygghet och rättigheter på nätet för barn i mellanstadieåldern. Materialet lyfter både det roliga och det jobbiga som kan hända på nätet.
Var skulle du hamna om du föddes på nytt och hur skulle ditt liv se ut? Snurra på hjulet så får du veta. Här hittar du Livets Lotteri och tillhörande skolmaterial.
99 Livsknep – när du mår bra, dåligt och mittemellan innehåller spel, tester, listor och fakta om kroppen och knoppen samt skolmaterial för att jobba med psykisk hälsa.
Ny pedagogisk vägledning om psykiska hälsa hos barn 0-18 år. Till materialet finns även roliga övningar för barn 9-12 år.
Här finns förslag på lektioner, material och olika fallbeskrivningar som kan användas i undervisningen om hedersrelaterat våld och förtryck.
En dokumentärserie i fem delar som Rädda Barnen har producerat tillsammans med UR som är gjord för att användas i undervisning för högstadiet och gymnasiet.
Podden tar upp aktuella ämnen som berör unga runt om i världen – lyssna avsnitt om bland annat klimatkrisen, HBTQ och migration.
Lilla RB är en plattform som med kunskap, positivitet och lekfullhet stöttar, stärker och engagerar barn i åldrarna 9-12.
I appen Safe Place finns enkla övningar som kan hjälpa unga att komma till ro och må bättre. Appen är gratis, anonym och framtagen av Rädda Barnens psykologer.
Rädda Barnens förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Det är också en stödchatt för elever från högstadieåldern och uppåt.
I samarbete med forskare från Karlstads universitet utvärderar vi Stopp! Min kropp! skolmaterial och vårt kommande digitala spel. Syftet är att undersöka om barn i årskurs 2 och 3 får ökad kunskap om känslor, kropp, övergrepp, samtycke, hemligheter och säkerhet online genom att jobba med ”Stopp! Min kropp!” i skolan.
Är du och din skola intresserad av att medverka?