Skolmaterial och kunskap om barns situation

Här hittar du material som kan användas i undervisning om barns rättigheter och barns situation i världen.

Vi söker skolor till utvärderingsstudie!

I samarbete med forskare från Karlstads universitet utvärderar vi Stopp! Min kropp! skolmaterial och vårt kommande digitala spel. Syftet är att undersöka om barn i årskurs 2 och 3 får ökad kunskap om känslor, kropp, övergrepp, samtycke, hemligheter och säkerhet online genom att jobba med ”Stopp! Min kropp!” i skolan. 

Är du och din skola intresserad av att medverka? 

Läs mer om utvärderingsstudien

Berättelser från Johannesburg

Berättelser från Johannesburg är en dokumentärserie i fem delar som Rädda Barnen har producerat tillsammans med UR. Serien är gjord för att användas i undervisning för högstadiet och gymnasiet.

Berättelser från Johannesburg

Podcast: Rädda Barnen Dokumentär

Vår poddserie Rädda Barnen Dokumentär tar upp aktuella ämnen som berör unga runt om i världen – lyssna på spännande och engagerade avsnitt om bland annat klimatkrisen, HBTQ och migration. Ett utmärkt verktyg att använda i undervisningen.

Podcast: Rädda Barnen Dokumentär

Livets Lotteri

Var skulle du hamna om du föddes på nytt och hur skulle ditt liv se ut? Snurra på hjulet så får du veta. Här hittar du Livets Lotteri och tillhörande skolmaterial.

Livets lotteri

Barnkonventionen

Barnkonventionen är bestämmelser om barns rättigheter. Här kan du läsa om vad det står i Barnkonventionen, och vem som kontrollerar att staterna som förbundit sig att följa den också gör det.

Mer om Barnkonventionen