Podcast: Rädda Barnen Dokumentär

Podcasten Rädda Barnen Dokumentär tar upp aktuella ämnen som berör barn runt om i världen. Lyssna på våra avsnitt på Spotify, Podcaster, Acast och där poddar finns.

Att vara förälder på flykt

Alla föräldrar vill ge sina barn en trygg uppväxt. Men hur gör man när man befinner sig på flykt, med sina fem barn? Lyssna på Zahra, 29 år och hennes kamp för ett liv i trygghet.

Barn på flykt och rätten till utbildning

För många barn på flykt är utbildning en omöjlighet, men det finns undantag. Möt 14-åriga Mira som går i skolan, mot alla odds.

Flickor på flykt i Sverige och Europa

Möt tre unga tjejer som av olika anledningar flytt sina hem och tagit sig till Europa. Här lever de i ovisshet om framtiden och delar känslan att flykten aldrig verkar ta slut.

Generation Greta - unga klimataktivister

Unga är längst fram i kampen mot klimatkrisen. Möt aktivister från Peru och Pakistan som tröttnat på att vuxna inte gör något och som tagit saken i egna händer.

AliReza

De ensamkommande - de som kom 2015

Hussein, AliReza och Nabi kom till Sverige hösten 2015 med drömmar om ett tryggt liv. Här väntade år av stress och svåra beslut. I dag lever de utspridda över världen.

Kriget mot barnen och svenska vapenexporten

I Jemen dör ett barn var tionde minut av krigets orsaker. Sverige har engagerat sig i fredssamtalen, samtidigt som vi exporterat vapen till länder som deltar i kriget.

Flickor på flykt i södra Afrika

Fler flickor är på flykt eller i migration än någonsin tidigare. I Afrika är storstäder som Johannesburg och Nairobi målet för många. Varje flicka bär på en stark historia, här hör du några av dem.

mamma

FAMILJERNA SOM SPLITTRAS - NYA MIGRATIONSPOLITIKEN

De flydde krig och diktatur och kom till Sverige. I fem år har de kämpat för att få återförenas med sina barn som är kvar i hemlandet. Nu börjar tiden rinna ut.

Flicka

Livet efter en naturkatastrof

Cyklonerna i Moçambique skövlade allt i sin väg. Kvar var sönderslagna byar och raserade skolor. Här berättar barnen om livet efter katastrofen.

Pojke och regnbågsflagga.

Kims kamp - ung hbtq i Sydafrika

Våld och diskriminering är vardag för unga hbtq-personer i Sydafrika. Men 17-åriga Kim har bestämt sig – ingen ska berätta för henne hur hon ska leva sitt liv.

Barn i ett läger i Syrien hoppar hopprep.

IS och de svenska barnen i syrien

Runt 70 svenska barn till misstänkta IS-terrorister sitter fast i läger i norra Syrien. Där härjar våld och sjukdomar. I Sverige finns släktingarna som desperat väntar på att få träffa sina barnbarn.

Så drabbas barnen av klimatkrisen

Klimatförändringarna går snabbt, och det är barnen som drabbas allra hårdast. Hur överlever en familj på en plats där det inte regnat på över ett år?

Ungas flykt i Centralamerika

Tusentals barn från Centralamerika har separerats från sina föräldrar vid gränsen mellan USA och Mexiko, och satts i förvars i USA. Men vilka är barnen, och vad flyr de ifrån?

Världens unga klimataktivister, del 2

Möt de unga klimataktivisterna Anja och Olt på Balkan som kämpar för att politiker ska börja ta klimatkrisen på allvar.

Hjälp oss hjälpa barnen!

Bli månadsgivare