Skriv testamente online kostnadsfritt

Skriv testamente online

Många väljer att testamentera sitt arv eller delar av det till en organisation. Nu kan du kostnadsfritt upprätta ett testamente med Lawlys onlinetjänst!

Upprätta ett juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt med Lawlys onlinetjänst.

Skriv ditt testamente här

Boka kostnadsfri juridisk rådgivning med jurist från Lawly.

Boka kostnadsfritt samtal

Skriv testamente online – så här går det till

  1. Svara på frågor – svara på några enkla frågor via Lawlys onlinetjänst så får du ett personligt anpassat testamente.
  2. En jurist upprättar avtalet  juristen från Lawly är med dig hela vägen från utkast till juridiskt korrekt och färdig handling.
  3. Avtalet levereras  testamentet är kostnadsfritt. Du laddar ner det efter att ha verifierat dig med Mobilt BankId.

Skriv ditt testamente online kostnadsfritt

Vad kan jag testamentera till Rädda Barnen?

Du kan testamentera vad du vill till Rädda Barnen, det kan till exempel vara fastigheter, värdepapper, pengar, möbler och föremål.

Juridiska frågor till Lawly

Boka ett 15 minuters kostnadsfritt samtal med en jurist för att få svar på dina frågor om att upprätta din handling. Juristen ringer upp dig på den bokade tiden. 

Boka samtal med Lawly

Frågor till Rädda Barnen

Om du har frågor som du vill ställa direkt till Rädda Barnen är du varmt välkommen att kontakta Toia Moritz på 08-698 91 70 eller toia.moritz@rb.se

Om Lawlys testamentestjänt

Lawly har funnits sedan 2018 och erbjuder en enkel och trygg digital tjänst för dig som vill upprätta ett testamente. För att du ska känna dig trygg med att testamentet är juridiskt korrekt så finns Lawlys jurister till din hjälp både via chatt och telefon. Alla testamenten som skrivs via Lawlys digitala tjänst granskas av jurister för att säkerställa att de är tydliga och juridiskt korrekta. 

Läs mer om Lawlys testamentestjänst

Testamentera till Rädda Barnen

Om du skriver ett testamente med Lawlys onlinetjänst får du ett juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt. Du kan dessutom boka ett 15 minuters kostnadsfritt samtal med en jurist för att få svar på dina frågor och få hjälp med att upprätta ditt testamente.

När du skriver in Rädda Barnen i ditt testamente ser du till att ditt engagemang för barnen lever vidare. Du fortsätter att rädda nyfödda, stoppa undernäring, återförena familjer, bota sjukdomar, bekämpa barnarbete, främja psykisk hälsa och motarbeta utanförskap. Du skyddar barn mot våld och sexuella övergrepp, bidrar till att de får gå i skolan och ser till att de får mat och rent vatten. Tack vare dina och andras generösa gåvor kan vi göra världen bättre för barnen, varje dag – även i framtiden!

Du kan testamentera vad du vill till Rädda Barnen, det kan till exempel vara fastigheter, värdepapper, pengar, möbler och föremål.

Din gåva till oss är ett stort förtroende och vi tar hand om och avvecklar egendomen på ett värdigt sätt. Om du inte skrivit ner några särskilda önskemål tar vi hand om dina tillgångar med hjälp av en dödsboutredare. Vi frågar anhöriga om de vill ta emot minnesföremål som brev och fotografier. Om inte så förstörs de, för att inte hamna i orätta händer. Därefter värderas lösöret och säljs, oftast på auktion. Värdepapper, bostadsrätter och fastigheter överlåts till Rädda Barnen och säljs av oss på öppna marknaden.

Du kan öronmärka din gåva om det finns något ändamål som du känner extra starkt för, men i så fall är det viktigt att du skriver tydligt att din gåva ska gå till det i första hand, och att Rädda Barnen i andra hand får använda pengarna till det man bedömer gör bäst nytta för barnen.

Nej, Rädda Barnen är befriade från kapitalvinstskatt. Det innebär att en gåva i form av till exempel värdepapper eller fastighet/bostadsrätt kan bli större om vi säljer tillgången själva vid arvtillfället än om den säljs genom ditt dödsbo.

Din gåva räddar liv

Om du skriver in Rädda Barnen i ditt testamente är du med och ger barn en ljusare framtid – i Sverige och runt om i världen. Tack vare din testamentsgåva kan vi tillsammans göra världen bättre för barnen. Din gåva räddar liv!

Upprätta ett juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt med Lawlys onlinetjänst.

Skriv ditt testamente här