Vi finns på plats hos barnen i Sudan

Vi finns på plats för barnen i Sudan.

Den senaste tiden har våldet i Sudan eskalerat och situationen för barnen är livsfarlig. Inte minst på grund av den mat- och vattenbrist som uppstår när samhället vänds upp och ner.

Stridigheterna rasar i Sudan och som alltid i våldsamma konflikter är det barnen som drabbas hårdast. Av säkerhetsskäl har vi blivit tvungna att pausa delar av vår verksamhet i landet, men vi är fast beslutna om att stanna kvar och återuppta vårt arbete så snart det är möjligt.

Det är viktigare än någonsin att visa vårt engagemang för Sudan och vi är fast beslutna att stanna kvar i landet. Barns liv är i fara när de inte får tillgång till mat, vatten och vård, säger Arshad Malik, landchef för Rädda Barnen i Sudan.

Din hjälp är livsviktig. Tillsammans kan vi rädda barns liv.

Välj belopp

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Vi stannar kvar hos barnen i Sudan

Redan innan våldet eskalerade i Sudan pågick en allvarlig humanitär kris. År av konflikter, naturkatastrofer, sjukdomsutbrott och ekonomisk kris har gjort att miljontals barn inte kan äta sig mätta. 

Rädda Barnen har varit på plats i Sudan sedan 1983 för att stötta de mest sårbara familjerna. 2022 nådde vi 2,1 miljoner människor – varav 1,5 miljoner barn – med våra program inom akutstöd, hälsa och näring, utbildning och barnskydd. 

Nötkräm
Näringsbehandling med energirik nötkräm hjälper undernärda barn att öka i vikt. 200 kronor räcker till att behandla ett akut undernärt barn med nötkräm under två veckor.

Var med oss i varenda krig och katastrof

Bli månadsgivare så är du med oss varje dag och skapar en trygg framtid för barnen – i Sudan och runt om i världen. Tack vare ditt regelbundna stöd kan vi agera snabbt varje gång barn är i fara. Tillsammans räddar vi barns liv.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare