Stöd och kunskap om barn
Här har vi samlat stöd och kunskap om barn för dig som är ung, förälder eller jobbar med barn. Våra råd är framtagna av Rädda Barnens barnexperter och barnpsykologer.
Här har vi samlat stöd och kunskap om barn för dig som är ung, förälder eller jobbar med barn. Våra råd är framtagna av Rädda Barnens barnexperter och barnpsykologer.
Snacka tryggt gör det lättare att prata om våld mot barn, för både vuxna och barn i skolan och anpassad skola.
Om trygghet och rättigheter på nätet för barn i mellanstadieåldern. Materialet lyfter både det roliga och det jobbiga som kan hända på nätet.
Stopp! Min kropp! är ett verktyg för barn och vuxna att prata om kroppen, gränser och sexuella övergrepp.
Rädda Barnen i Sverige, Finland och Danmark anordnar konferens om digital trygghet. Anmäl dig idag!
Alla barn i vårt land har rätt att få en trygg uppväxt. Inget barn i Sverige ska
leva i otrygghet och utanförskap. Vi ger stöd och skydd till barn som har det
tufft och pratar med beslutsfattare för att samhället ska ta sitt ansvar.
Alla barn i Sverige har rätt till en trygg uppväxt, fri från våld och övergrepp. Men tyvärr se inte verkligheten ut så. Vi kämpar för att alla barn ska få en uppväxt fri från våld.
Alla barn har rätt att växa upp på lika villkor oavsett om de kommit till Sverige ensamma eller tillsammans med sin familj, söker asyl eller lever utan papper.
Att växa upp i fattigdom, även kallat socioekonomisk utsatthet, har negativ inverkan på barns möjligheter att tillgodogöra sig sina rättigheter.
Alla barn har rätt att känna sig trygga på nätet, på sociala medier och i gamingvärlden. Ändå ser verkligheten inte alltid ut så.
Du som förälder eller annan viktig vuxen kan ge barn förutsättningar att vara trygg, utvecklas och må bra. Här hittar du stöd och kunskap från Rädda Barnens experter.
Rädda Barnens centrum erbjuder psykologisk behandling till barn och unga som lider av psykisk ohälsa.
Starka mammor – Trygga barn var ett projekt med stödgrupper för ensamstående mammor som var nya i Sverige.
I vår handbok ger vi råd om hur man kan undvika bråk och hantera en konflikter så bra som möjligt.
I vår vägledning finns konkreta råd och tips på hur du kan möta barn i kris efter allvarliga händelser i samhället.
Här har vi samlat material, kunskap och utbildningar för dig som arbetar med eller för barn – exempelvis i skolan eller på en myndighet.
Barn behöver nära och trygga vuxna. Den här vägledningen visar hur du som vuxen kan prata med barn om rasism och själv agera när du möter rasism.
Kärleken är fri är en del av Rädda Barnens förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Vi har också en stödchatt.
Unite är en nytänkande pilotsatsning, för att kunna ge riktat krisstöd till barn som växer upp med våld i sitt närområde.
Här hittar du material som kan användas i undervisning från förskolan upp till gymnasiet.
Här har vi samlat råd och tips till dig som är barn eller ung om vart du kan vända dig om du behöver hjälp. Här finns också information om Rädda Barnens verksamheter
Lilla RB är en plattform som med kunskap, positivitet och lekfullhet stöttar, stärker och engagerar barn i åldrarna 9-12.
Läs om dina rättigheter och om hur du kan få hjälp. Få svar på frågor om hedersrelaterat våld och förtryck.
Var med i Rädda Barnens Ungdomsförbund och engagera dig för barns rättigheter.
I appen finns enkla övningar som kan hjälpa för att komma till ro och må bättre. Appen är gratis.
Vi tar fram kunskapsmaterial och stöd till viktiga vuxna som möter barn i sitt arbete, till föräldrar eller ideellt engagerade. Anmäl dig till det nyhetsbrev som passar dig.