Stöd och kunskap om barn

Här har vi samlat vår kunskap om barn och våra bästa råd till dig som är ung, förälder eller jobbar med barn. Råden är framtagna av våra barnexperter och barnpsykologer.

Centrum för stöd och behandling

Rädda Barnens Centrum erbjuder psykologisk behandling till barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Centrum finns främst för barn som har flytt till Sverige, barn i socioekonomisk utsatthet samt barn som utsatts för våld och sexuella övergrepp.

Läs mer om Centrum

Kärleken är fri

Kärleken är fri är förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Här kan du som barn och ung chatta med oss, få information om dina rättigheter, kärlek, tvångsäktenskap, könsstympning, våld och begränsningar. Det finns även information för dig som vuxen samt skolmaterial för dig som arbetar i skolan.

Läs mer om Kärleken är fri

Stopp! Min kropp!

Stopp! Min kropp! är ett verktyg som hjälper barn och vuxna att prata om kroppen, gränser och sexuella övergrepp, både i verkliga livet och på nätet. 

Läs mer om Stopp! Min kropp!

Corona – råd till föräldrar och barn

Nu när pandemin fortsätter att vända upp och ner på vardagen är det viktigare än någonsin att vi hjälps åt att skydda barnen, särskilt de som har det allra svårast. Rädda Barnens barnpsykologer ger goda råd om hur man som vuxen kan prata med barn om corona och hur man får en förändrad vardag att fungera.

Läs barnpsykologernas tips

Behöver du stöd?

Kunskap om barn och barns rättigheter