Råd och kunskap om barn

Här har vi samlat vår kunskap om barn och våra bästa råd till dig som är ung, förälder eller jobbar med eller för barn. Råden är framtagna av våra barnexperter och barnpsykologer.

Coronaviruset - råd till föräldrar och barn

Nu när coronaviruset fortsätter att vända upp och ner på vardagen är det viktigare än någonsin att vi hjälps åt att skydda barnen, särskilt de som har det allra svårast. Rädda Barnens barnpsykologer ger goda råd om hur man som vuxen kan prata med barn om corona och hur man får en förändrad vardagen att fungera.

Läs barnpsykologernas tips

Centrum för stöd och behandling

Rädda Barnens Centrum erbjuder psykologisk behandling till barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Centrum finns främst för barn som har flytt till Sverige, barn i socioekonomisk utsatthet samt barn som utsatts för våld och sexuella övergrepp.

Mer om Centrum för stöd och behandling

Behöver du stöd? Här finns våra telefonnummer och chattar för direktstöd

Barnkonventionen

Barnkonventionen är bestämmelser om barns rättigheter. Här kan du läsa om vad det står i Barnkonventionen, och vem som kontrollerar att staterna som förbundit sig att följa den också gör det.

Mer om Barnkonventionen

Podcast: Rädda Barnen Dokumentär

Podcasten Rädda Barnen Dokumentär tar upp aktuella ämnen som berör barn runt om i världen. Lyssna på våra avsnitt på Spotify, Podcaster, Acast och där poddar finns.

Lyssna på Rädda Barnens podcaster

Webbshop för profilmaterial och trycksaker

Här kan du beställa Rädda Barnens trycksaker, publikationer och profilmaterial.

Till webbshopen