Råd och kunskap om barn
Här har vi samlat vår kunskap om barn och våra bästa råd till dig som är ung, förälder eller jobbar med barn. Råden är framtagna av våra barnexperter och barnpsykologer.
Här har vi samlat vår kunskap om barn och våra bästa råd till dig som är ung, förälder eller jobbar med barn. Råden är framtagna av våra barnexperter och barnpsykologer.
Nu när coronaviruset fortsätter att vända upp och ner på vardagen är det viktigare än någonsin att vi hjälps åt att skydda barnen, särskilt de som har det allra svårast. Rädda Barnens barnpsykologer ger goda råd om hur man som vuxen kan prata med barn om corona och hur man får en förändrad vardag att fungera.
Kärleken är fri är förebyggande arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Här kan du som barn och ung chatta med oss, få information om dina rättigheter, kärlek, tvångsäktenskap, könsstypning, våld och begränsningar. Det finns även information för dig som vuxen samt skolmaterial för dig som arbetar i skolan.
Stopp! Min kropp! är ett verktyg som hjälper barn och vuxna att prata om kroppen, gränser och sexuella övergrepp, både i verkliga livet och på nätet.
Rädda Barnens Centrum erbjuder psykologisk behandling till barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Centrum finns främst för barn som har flytt till Sverige, barn i socioekonomisk utsatthet samt barn som utsatts för våld och sexuella övergrepp.
På chatten Kärleken är fri kan du som är barn eller ung fråga om allt kring: hedersrelaterat förtryck och våld, begränsningar, rättigheter, kärlek, tvångsäktenskap och könsstympning.
Safe Place är ett en app som kan vara ett stöd när du är orolig, stressad, har ångest eller svårt att sova. Appen finns på fem språk.
Är du orolig att någon du känner dras till en extrem rörelse eller ideologi? Ring 020-100 200 anonymt och kostnadsfritt för att få stöd och råd.
Digifritids.se är en hemsida för barn mellan sex och tolv år, där de kan hänga för att leka, ha kul och lära sig nya saker – men också få stöd om de känner sig oroliga och rädda.
Barnkonventionen är bestämmelser om barns rättigheter. Här kan du läsa om vad den innehåller och vem som kontrollerar att staterna som förbundit sig att följa den också gör det.
Här hittar du material från den globala barnrättsrörelsen. Rädda Barnens Resurscentrum arbetar för att informera om och stärka barns rättigheter över hela världen.
Podcasten Rädda Barnen Dokumentär tar upp aktuella ämnen som berör barn runt om i världen. Lyssna på våra avsnitt på Spotify, Podcaster, Acast och där poddar finns.
Här kan du beställa Rädda Barnens trycksaker, publikationer och profilmaterial.