Tyfonen i Filippinerna:Barnen behöver långsiktigt stöd

21 november 2013

Efter tyfonen Haiyans fruktansvärda framfart över Filippinerna står miljontals barn utan hem. Vår bedömning är att hjälpinsatser behövs under lång tid framöver. Vi behöver därför ert långsiktiga stöd.

Marias hem totalförstördes av tyfonen. Nu kan hon leka lite igen på en trygg barnvänlig plats.

Förödelsen efter tyfonen är fruktansvärd och över 13 miljoner är drabbade varav mer än 5 miljoner barn. Oavsett medias bevakning står miljontals barn utan hem och har inte tillgång till tak över huvudet, mediciner och sjukvård.

Gåvorna som hittills strömmat in till oss har bidragit till våra insatser som nu är igång. Trots de extremt svåra förutsättningarna har vi redan kunnat hjälpa tusentals barn och familjer.

Barnen behöver hjälp att komma över vad de varit med om

Många barn har sett hemska saker inget barn ska behöva se och kämpat för sina liv när byggnader rasade och i översvämningarna som uppstod.

Många barn bär, som alltid efter en katastrof, på fruktansvärt traumatiska upplevelser. Om de inte får rätt psykosocial hjälp och kommer tillbaka till vardagsrutiner och skola har de svårare att komma över händelsen.

Vad Rädda Barnen gör för barnen som drabbats

  • Vi sätter upp trygga barnvänliga platser för barn att vara på. Där kan barnen komma tillbaka till en rutin och vardag, vilket är otroligt viktigt efter det kaos som de varit med om.
  • Vi förser barn och familjer med rent vatten, sjukvård och tak över huvudet.
  • Vi delar ut förnödenheter som hygien- och hushållspaket och särskilda kex med högt energiinnehåll.

Ge barnen ditt stöd

Genom att ge en gåva kan vi agera blixtsnabbt vid krig och katastrofer och skapa långsiktiga hållbara förändringar i barns liv – både i Sverige och över hela världen. Pengarna används där behoven bland barnen är som störst.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners