99 livsknep: för dig som mår bra, dåligt och mittemellan

En bok som förutom 99 livsknep innehåller spel, självtester, listor, utmaningar och massa fakta om kroppen och knoppen. Med boken vill vi göra det enkelt att fortsätta må bra, den är alltså inte bara till hjälp för den som mår dåligt.

Friskfaktorer, tankemonster och må-bra-mixar till barn i mellanstadieåldern i boken 99 livsknep: boken för dig som mår bra, dåligt och mittemellan. Författare är Barnpsykologen Hanna Thermaenius och Illustratör är Isabella Witte

En bok maxad med knep för livet

Boken är indelad i kapitlen:

  • Känslotrasslet 
  • Blandade vanor
  • Välj dina platser
  • Starka känslor 
  • Hitta hjälpen

99 Livsknep är full av verktyg, tips och råd för att må bättre.  

Barn och unga som får kunskap om hur en själv fungerar och hur en kan ta hand om sitt eget mående mår ofta bättre.

Genom att fokusera på friskfaktorer, sätta ord på sina tankemonster och ha balans på vanorna i vardagen bygger man en stabil må bra-bas som är en viktigt grund för god psykisk hälsa genom hela livet.  

Inte bara för den som mår dåligt, utan också för att fortsätta må bra.

Läsaren får lära sig att nysta i känslotrassel och utmana sina tankemonster, bli en stressdetektiv, bygga sin egen må-bra-mix av olika vanor, hantera starka känslor, samt att be om hjälp. Boken tydliggör att känslor finns av en anledning och att livet handlar om att lära sig dem. Att våga ta hjälp av någon när livet känns jobbigt är också ett av bokens budskap och där finns stöd och tips i hur en kan göra.

Boken ges ut av Bonnier Carlsen och lanseras den 18 juni. Den finns att köpa där böcker kan köpas.