Vibes - meningsfulla lovaktiviteter

Ett lov ska präglas av glädje, skratt, äventyr och kompisar. Genom Rädda Barnens satsning Vibes samlar vi flera olika verksamheter i ett bostadsområde för att barn ska få tillgång till ett härligt lov på hemmaplan. Här finns allt från idrott till pyssel, musik och skapande.

Alla barn har rätt till meningsfulla lovaktiviteter, och rätten till lek, vila och fritid är avgörande för en bra uppväxt och en god fysisk och psykisk hälsa. Men när det saknas tillgång till sommaraktiviteter nära hemmet får alla barn inte samma möjligheter, därför driver Rädda Barnen verksamheten Vibes på flera platser i landet.

Kultur, idrott, böcker och musik för alla barn

Genom Vibes erbjuds barn och unga aktiviteter baserat på arrangemangets fyra ledord: kultur, idrott, böcker och musik! Alla aktiviteter är gratis och ledare och personal är utbildade för att skapa en trygg verksamhet för barn. 

Vart finns Vibes?

Sundsvall

Vi välkomnar alla barn och unga i Bredsand att delta i våra sommarlovsaktiviteter! Här kan barnen sporta, dansa, spela spel, läsa böcker, leka och tävla, kolla på föreställning, leka med robotar eller häng med oss i vår chillout-tält.

Tillsammans med lokala föreningar, företag och organisationer arrangerar vi dagligen olika aktiviteter. Information om aktiviteterna kommer spridas på, och i anslutning till Balders arena, så kom dit och se vad som är på gång! Summer Vibe Sundsvall är ett samarbetsprojekt bestående av representanter och samfinansiering från: Balder, Sundsvalls kommun, Skol IF samt Rädda barnen.

Håll också utkik efter vårt pop-up fika! Vissa dagar kommer vi bjuda på glass, frukt och andra godsaker i samarbete med bland annat IKEA och Birsta city, Norrmejerier och lokala matbutiken.

För frågor eller funderingar kontakta ansvariga från Rädda Barnen:

Hanna Smedjegård

hanna.smedjegard@rb.se eller 073 340 12 38

Summer Vibe arrangeras under vecka 25-27 sommaren 2024! 

Östersund

I Östersund har vi tre veckors maxad sommarlovshappening för barn och unga i Torvalla! Kom och prova på massa idrotter med lokala idrottsföreningar, testa dans, häng med fritidsgården, lek lekar och spela spel, eller bara häng i vårt chillout-tält!

Information om aktiviteterna kommer spridas runt om i området och man kan alltid få info i vårt tält bakom skolan, så kom dit och se vad som är på gång!

Summer Vibe Östersund är ett samarbetsprojekt bestående av representanter och samfinansiering från: Östersunds kommun, RF-SISU och Rädda barnen. 

Luleå

Vi välkomnar barn och unga på Hertsön att delta i våra lovaktivteter! Här kan barnen sporta, dansa, spela spel, läsa böcker, leka och tävla, äta och fika eller bara hänga. Till våra samarbetspartners hör Luleå kommun, Lulebo och ABF Norr Luleå.

För frågor eller funderingar kontakta ansvariga från Rädda Barnen:

emma.jonsson@rb.se

Umeå

Summer Vibe Umeå är ett samarbetsprojekt bestående av representanter och samfinansiering från: Ersängsskolan, Östra Ersboda skolan , Ersboda Folkets Hus , Ikea , Ersboda Sportklubb , Coop Nära Ersboda,Umeå kommun, Abf studieförbund och FTC (for the culture).

Vi har Vibes i Ersboda under alla lov hela året, en vecka varje lov men på sommarlovet är det tre veckor och då har vi feriearbetare från Umeå kommun. Vi brukar anordna fotbollsturneringar , spela bowling, vara i vår lokal på ABF där vi bland annat har pyssel och spel, FIFA turneringar, pizzakvällar och middagar . 

För frågor eller funderingar kontakta ansvariga från Rädda Barnen:

sara.ghazi@rb.se

Boden

I Boden har vi under en vecka på sommarlovet haft kostnadsfria aktiviteter för barn och unga. Varje dag hölls två uppstyrda aktiviteter i återkommande samarbeten med bl.a: Försvarsmuséet, Havremagasinet, Exiled Dance och BBK handboll.

Varje dag serverades det en ordentlig lunch till alla barn i samverkan med projekt Yalla Boden.

Inför Vibes 2024 är Bodens Energi en viktig sponsor. Mer information om Vibes 2024 kommer.

För frågor eller funderingar kontakta ansvariga från Rädda Barnen:

Jakob Lindfors

073-6931925
jakob.lindfors@rb.se 

Exempel på våra aktiviteter

  • Streetbasket
  • Chill out-tält
  • Skaparhörna
  • Dans
  • Parkour
  • Musikskapande
  • Skriva, läsa och prata om böcker
  • Pop-up-café
  • Olika aktiviteter med tillsammans med lokala aktörer

Vi som arbetar på Vibes

Under lovaktiviteterna kommer ni träffa vår härliga personal bestående av friearbetande ungdomar som tillsammans med dig vill skapa glada lovminnen. Förutom dessa finns också vi från Rädda Barnen på plats samt personal från våra samarbetspartners.

Vibes är certifierat enligt Rädda Barnens policy Tryggare Tillsammans för att vara en trygg och säker plats för barn och unga. Detta innebär att alla ledare som är anställda i projektet har genomgått Rädda Barnens utbildning Tryggare tillsammans.

Är du ett nyfiket företag, myndighet eller organisation?

Välkommen att vara med! Kom och lira basket, berätta om din favoritbok eller dansa tillsammans med oss! Målsättningen är att göra Vibe flera gånger under året så hinner du inte med i år så är du välkommen att vara med nästa gång. Hör av dig!

Kontakta infonord@rb.se för mer information!
 

Foto och film- policy

Bilder och filmer från evenemanget kan komma att användas i syfte att informera om samt marknadsföra detta och framtida evenemang. Till större del kommer foton tas som inte visar ansikten på våra deltagare. Skulle detta behövas så tar vi kontakt med deltagaren och hens föräldrar för ett medgivande. Om du vill få en film eller bild raderad – prata med någon i personalen på plats eller mejla till infonord@rb.se