Summer Vibe - för ett meningsfullt sommarlov

Ett sommarlov ska präglas av glädje, skratt, äventyr och kompisar. Genom Rädda Barnens satsning Summer Vibe samlar vi flera olika verksamheter i ett bostadsområde för att barn ska få tillgång till ett härligt lov på hemmaplan. Här finns allt från idrott till pyssel, musik och skapande.

Alla barn har rätt till ett meningsfullt sommarlov, och rätten till lek, vila och fritid är avgörande för en bra uppväxt och en god fysisk och psykisk hälsa. Men när det saknas tillgång till sommaraktiviteter nära hemmet får alla barn inte samma möjligheter, därför driver Rädda Barnen verksamheten Summer Vibe på flera platser i landet.

Kultur, idrott, böcker och musik för alla barn

Genom Summer Vibe erbjuds barn och unga aktiviteter baserat på arrangemangets fyra ledord: kultur, idrott, böcker och musik! Alla aktiviteter är gratis och ledare och personal är utbildade för att skapa en trygg verksamhet för barn. 

Vart finns Summer Vibes?

Sundsvall

Vi välkomnar alla barn och unga i Bredsand att delta i våra sommarlovsaktiviteter! Här kan barnen sporta, dansa, spela spel, läsa böcker, leka och tävla, kolla på föreställning, leka med robotar eller häng med oss i vår chillout-tält.

Tillsammans med lokala föreningar, företag och organisationer arrangerar vi dagligen olika aktiviteter. Information om aktiviteterna kommer spridas på, och i anslutning till Balders arena, så kom dit och se vad som är på gång! Summer Vibe Sundsvall är ett samarbetsprojekt bestående av representanter och samfinansiering från: Balder, Sundsvalls kommun, Skol IF samt Rädda barnen.

Ansvariga från Rädda Barnen:

Hanna Smedjegård

073 340 12 38

hanna.smedjegard@rb.se

Östersund

I Östersund har vi tre veckors maxad sommarlovshappening för barn och unga i Torvalla! Kom och prova på massa idrotter med lokala idrottsföreningar, testa dans, häng med fritidsgården, lek lekar och spela spel, eller bara häng i vårt chillout-tält!

Information om aktiviteterna kommer spridas runt om i området och man kan alltid få info i vårt tält bakom skolan, så kom dit och se vad som är på gång!

Summer Vibe Östersund är ett samarbetsprojekt bestående av representanter och samfinansiering från: Östersunds kommun, RF-SISU och Rädda barnen. 

Luleå

Vi välkomnar alla barn och unga på Hertsön och Porsön att delta i våra sommarlovs- aktiviteter! Här kan barnen sporta, dansa, spela spel, läsa böcker, leka och tävla, äta och fika i vårt café eller hänga med oss i vår chillout-tält.

Summer Vibe Umeå är ett samarbetsprojekt bestående av representanter och samfinansiering från: Lulebo, ABF Norr Luleå, Hyresgästföreningen, Luleå kommun och Rädda Barnen.

Kontakt

summervibe@rb.se

Umeå

Summer Vibe Umeå är ett samarbetsprojekt bestående av representanter och samfinansiering från: Ersängsskolan, Östra Ersboda skolan , Ersboda Folkets Hus , Ikea , Ersboda Sportklubb , Coop Nära Ersboda,Umeå kommun, Abf studieförbund och FTC (for the culture).

Vi har Vibes i Ersboda under alla lov hela året, en vecka varje lov men på sommarlovet är det tre veckor och då har vi feriearbetare från Umeå kommun. Vi brukar anordna fotbollsturneringar , spela bowling, vara i vår lokal på ABF där vi bland annat har pyssel och spel, FIFA turneringar, pizzakvällar och middagar . 

Ansvariga från Rädda Barnen:

sara.ghazi@rb.se

Exempel på våra aktiviteter

  • Streetbasket
  • Chill out-tält
  • Skaparhörna
  • Dans
  • Parkour
  • Musikskapande
  • Skriva, läsa och prata om böcker
  • Pop-up-café
  • Olika aktiviteter med tillsammans med lokala aktörer

Vi som arbetar på Summer Vibe

På Summer Vibe! kommer ni träffa vår härliga personal bestående av friearbetande ungdomar som tillsammans med dig vill skapa glada lovminnen. Förutom dessa finns också vi från Rädda Barnen på plats samt personal från våra samarbetspartners.

Summer Vibe! är certifierat enligt Rädda Barnens policy Tryggare Tillsammans för att vara en trygg och säker plats för barn och unga. Detta innebär att alla ledare som är anställda i projektet har genomgått Rädda Barnens utbildning Tryggare tillsammans.

Är du ett nyfiket företag, myndighet eller organisation?

Välkommen att vara med! Kom och lira basket, berätta om din favoritbok eller dansa tillsammans med oss! Målsättningen är att göra Summer Vibe till en årlig tillställning så hinner du inte med i år så är du välkommen att vara med nästa gång. Hör av dig!

Kontakta infonord@rb.se för mer information!
 

Foto och film- policy

Bilder och filmer från evenemanget kan komma att användas i syfte att informera om samt marknadsföra detta och framtida evenemang. Till större del kommer foton tas som inte visar ansikten på våra deltagare. Skulle detta behövas så tar vi kontakt med deltagaren och hens föräldrar för ett medgivande. Om du vill få en film eller bild raderad – prata med någon i personalen på plats eller mejla till infonord@rb.se