Välkomna till Summer Vibe i Luleå 2020

Summervibe

Vi välkomnar alla barn och unga att delta i sommarlovsaktiviteter som dans, bokläsning, basket och musik eller bara allmänt skönt häng. Allt är gratis och till för att skapa ett roligt och meningsfullt sommarlov tillsammans!

Var & När?

Hertsötorget

Helgfria vardagar 15 juni–3 juli mellan 10–17.

Porsöskolans skolgård

Helgfria vardagar 6 juli–24 juli mellan 10–17.

Aktiviteter

Vissa dagar kommer att vara planerade större happenings utöver den dagliga verksamheten, med inbjudna artister och gäster för spelningar, workshops och annat skoj! Uppdateringar om verksamheten finner ni på sociala medier som Instagram och Facebook, sök bara på ”summervibelulea” så finner ni oss. Vid frågor och funderingar kan ni även mejla oss på summervibe@rb.se

Syftet med Summer Vibe är att kunna ge alla barn och unga en chans till en rolig och trygg sommar samt skapa samverkan i bostadsområdena. Det är ett samarbetsprojekt som leds av en styrgrupp bestående utav representanter från: Hyresgästföreningen Region Norrland, Luleå kommun, Rädda Barnen, ABF Norr Luleå.

Här kan ni läsa artiklar om verksamheten från 2019 och 2020:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/traffpunkt-for-unga-pa-hertson-i-sommar

https://www.hemhyra.se/nyheter/skona-sommarvibbar-sundsvall-och-lulea-kvarterets-unga/

Streetbasket

Vi har en ny och superfin streetbasketställning officiell till tävlingsbruk. Streetbasket är en av de snabbast växande sporterna och kommer att bli officiell gren i OS Tokyo 2020  (2021). Kom och spela med oss!

Kultur på hjul

Kom och dansa hiphop och breakdance, prova på parkour eller skapa musik. ABF:s kulturhusvagn kommer att vara parkerad både på Hertsö torg och Porsöskolans skolgård i sommar!

Boklåda

Visste ni att man kan göra en massa roliga och intressanta saker med böcker? Kom och kolla in Boklådan hos Summer Vibe, skriv och skapa eget eller tipsa andra barn och unga om din favoritbok!

Snällhetsträd

Kom och måla snällhetsträdet! Låt trädet få blomma allteftersom genom att skriva ner något som du upplevt som snällt mot dig själv eller andra. Det kan vara en kompis, familj, en okänd eller vem som helst. Alla snälla handlingar är stora handlingar. Fundera över vem du vill hylla och vad den gjorde och kom och skriv det på snällhetsträdet!

Åtgärder på grund av corona:

För att säkerställa att ingen smittspridning sker kommer vi samtala med deltagare om vikten att tvätta händerna, hosta i armveck, inte vara uppe i varandras ansikten och att vi stannar hemma om vi är sjuka. På plats finns även handtvättstationer, samt regler om maxantal på de olika aktivitetsstationerna.

Vi som jobbar på Summer vibe!

Vi är 6 unga vuxna per område som jobbar på Summer vibe! i sommar och vi finns här för er! Vi kommer att göra en massa roliga saker. Kom gärna och prata, spela basket, dansa och läs med oss! Eller kom med andra förslag på aktiviteter som du vill göra så försöker vi lösa det.

Summer vibe! följer Rädda Barnens policy Tryggare tillsammans för att vara en trygg och säker plats för barn och unga. Detta innebär att alla ledare som är anställda i projektet har genomgått Rädda Barnens utbildning Tryggare tillsammans.

Är du ett företag, myndighet, organisation…

…och är nyfiken på att vara med i Summer vibe! Kanske lira basket, berätta om din favoritbok eller göra musik med barn och unga. Kontakta summervibe@rb.se. Vi siktar på att göra Summer vibe! till en årlig tillställning så hinner du inte med i år så är du välkommen att vara med nästa sommar.

Foto och film

Detta evenemang dokumenteras med film och foto. Bilder och filmer från evenemanget kan komma att användas i syfte att informera om, samt marknadsföra, detta och framtida evenemang. Foton och filmer kommer inte visa ansikten på deltagare utan inhämtat medgivande från deltagaren och hens föräldrar. Om du vill få en film eller bild raderad – kontakta någon i personalen på plats eller mejla till summervibe@rb.se

Kontaktuppgifter

E-post: summervibe@rb.se som kollas varje dag under sommaren.

Ansvarig för projektet: Jacob Börlin, Rädda Barnen Luleå jacob.borlin@rb.se 08-698 93 06

Huvudsponsorer och samverkanspartners

 • Rädda Barnen
 • Hyresgästföreningen Norrland
 • Lulebo
 • ABF Norr
 • Luleå kommun
 • Biblioteket Luleå
 • Park och natur

SPONSORER OCH MEDVERKANDE

 • Sparbanksstiftelsen Norrbotten
 • Exiled Dance Crew
 • Luleå basketcentrum
 • Luleåbasket
 • Räddningstjänsten Luleå
 • Tjejjouren
 • HS copy
 • BUFFF
 • Luleå makerspace
 • Spelkällan
 • ARCTIC GAME LAB