Att prata med barn och unga om extremism

Vägledningen riktar sig till viktiga vuxna som vill lära sig mer om hur man kan prata och arbeta förebyggande med barn och unga kring frågor som rör hat, radikalisering och våldsbejakande extremism.

I vägledningen pratar vi om vikten av att våga samtala med barn och unga om frågor som rör hat, extremism och radikalisering och hur du som viktig vuxen kan arbeta förebyggande.

Se vårt webbinarium om vägledningen och dess innehåll!

Till webbinarium

Att prata med barn och unga om extremism

Utifrån erfarenheter i Orostelefonen ser Rädda Barnen behov av lättillgänglig vägledning när det gäller bemötande och samtal med barn och unga som visar tecken på radikalisering eller uttrycker hatbudskap. Det kan handla om att ett barn eller en ung person uttrycker hatiska och extrema åsikter, vistas i anti-demokratiska och extremistiska forum på nätet eller som kanske är på väg att lockas in i eller redan befinner sig i en sådan miljö. 

Växa upp utan hat - att prata med barn och unga om extremism.

LADDA NED VÄGLEDNINGEN

Prata med oss om extremism och hat 

Rädda Barnen började arbeta fördjupat med frågor om hat, extremism och radikalisering i och med lanseringen av stödtelefonen ”Orostelefonen om radikalisering” 2017. Orostelefonen om radikalisering är Rädda Barnens nationella stödtelefon som erbjuder professionellt samtalsstöd i frågor som rör hatbudskap och radikalisering utifrån ett barnrättsperspektiv. Behöver du stöd och vägledning? Ring vår Orostelefon. 

OROSTELEFONENS ÖPPETTIDER

Du är välkommen att ringa på 020-100 200.

Orostelefonens öppettider: Helgfria måndagar 12:00–18:00 och torsdagar 9:00-13:00.

Vi som svarar är utbildade i samtalsstöd. Samtalen kostar inget och syns inte på telefonräkningen. Du som ringer får vara anonym. Om du har frågor är du välkommen att ringa, så berättar vi mer. Vi erbjuder även stöd på andra språk.

Du kan också skicka e-post till oss på orostelefonen@rb.se - tänk på att din e-postadress kan avslöja ditt namn.