Barnen i Afghanistan behöver oss mer än någonsin

Vi finns på plats för barnen i Afghanistan!

Sedan i början av juni har över 330.000 barn tvingats fly från sina hem på grund av det eskalerande våldet. Barnen har akut behov av mat, sjukvård och skydd mot våld. Vi finns på plats och behöver din hjälp!

Kriget i Afghanistan har pågått i 20 år och de barn som lever i landet har aldrig upplevt något annat än krig. Under sommaren har konflikten mellan afghanska regeringen och talibanerna ytterligare förvärrat situationen för barnen. De riskerar att dödas, skadas och  utsättas för sexuella övergrepp. Dessutom lider hälften av alla barn under fem år av akut undernäring. 

De barn och deras familjer som nu är på flykt måste snabbt få den hjälp de behöver. De behöver mat, vatten och skydd. Din hjälp är livsviktig!

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Ge en gåva nu

Exempel på vad dina pengar räcker till:

  • 61 kronor räcker till energirik nötkräm i en vecka för ett barn med akut undernäring
  • 110 kronor räcker till 75 vattenreningstabletter så att barn kan dricka rent vatten
  • 305 kronor räcker till näringsrik mat i två veckor till en familj på sex personer
  • 444 kronor räcker till hygienartiklar för tre familjer

Det här gör Rädda Barnen i Afghanistan

Vi har varit på plats i Afghanistan sedan 1976 för att hjälpa barn och deras familjer med sjukvård, utbildning, mat och skydd mot våld och övergrepp. Och vi kommer att stanna hos barnen så länge de behöver oss, oavsett vilket politiskt läge som råder i landet. Vi anpassar ständigt vårt arbete efter det aktuella säkerhetsläget, så att våra medarbetare och de barn och familjer vi arbetar med ska vara trygga.

Högsta prioritet just nu är att hjälpa familjer som lever på flykt med det mest grundläggande för att rädda barns liv. Det är också viktigt att hitta och skydda ensamma barn som kommit ifrån sina föräldrar i kaoset. Barnens säkerhet och rättigheter är alltid vår högsta prioritet. 

Barnen behöver oss nu!

Barnen i Afghanistan kommer att behöva oss under lång tid framöver. Bli månadsgivare så är du med oss varje dag och skapar en trygg framtid för barnen – i Afghanistan och runt om i världen. Tack vare ditt regelbundna stöd kan vi agera snabbt varje gång barn är i fara. Tillsammans räddar vi barns liv.

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare