Bli månadsgivare!

Tack för att du vill vara med och göra världen lite bättre för barn varje dag.

 • 92 % av pengarna går till arbetet för barnen
 • Pengarna används där de behövs som bäst
 • Du kan ändra eller avsluta när du vill

Vanliga frågor om månadsgåvor

 • Hur mycket pengar går till barnen?

  När du skänker pengar till Rädda Barnen kan du vara trygg.
  Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att vi under 2022 lyckades använda hela 92 procent av pengarna till vår verksamhet för barn.

  För att vi ska kunna samla in pengar och genomföra både akuta och varaktiga förbättringar för barn i utsatta situationer, använder vi 8 procent till nödvändig administration, insamlingsarbete och kvalitetskontroll– det vill säga ledning, planering, marknadsföring, samordning och uppföljning. Tack vare det kan du lita på att dina pengar används på bästa sätt för barnen. 

 • Varför ska jag bli månadsgivare?

  Att regelbundet få in pengar från våra månadsgivare gör oss dessutom handlingskraftiga och effektiva. När vi vet att ni alla finns där med ert fantastiska stöd, kan vi arbeta smartare och mer långsiktigt. Tack vare alla månadsgivare har vi en buffert som gör oss redo att agera blixtsnabbt vid krig och katastrofer och ger oss möjlighet att planera för hållbara förändringar i barns liv.

  En annan fördel med att vara månadsgivare är att din betalning varje månad sker via autogiro. Det innebär att mer pengar kan användas till arbetet för barnen, eftersom autogiro ger mindre administrationskostnader för oss. Det är det billigaste sättet att samla in pengar.  

 • Hur används mina pengar?

  Rädda Barnens mål är alltid att nå så många barn som möjligt med effektiva och långsiktiga insatser. Vi använder dina pengar där behoven är som störst – och där våra experter bedömer att de gör mest nytta för barnen.

  Ena dagen är du med och skyddar gatubarn i Bangladesh. Nästa dag räddar du livet på undernärda barn Jemen eller Kongo-Kinshasa. Imorgon kanske du startar en tillfällig skola i ett flyktingläger i Jordanien. 

  Vi har lång erfarenhet av att arbeta med barns rättigheter i många länder – och vi vet vad som krävs för att åstadkomma varaktiga förbättringar för barn inom olika områden. Att vi är så breda i vår verksamhet är verkligen en enorm styrka.

 • Kan jag ändra mitt månadsgivande när jag vill?

  Du kan självklart när som helst pausa, ändra eller avsluta ditt månadsgivande. Varmt välkommen att kontakta vår givarservice på 08-698 90 30, så får du hjälp att:

  • Höja eller sänka ditt månadsbelopp.
  • Ändra bank- eller kontouppgifter.
  • Pausa dina betalningar under en period.
  • Avsluta ditt månadsgivande.

  Hur du än vill ha det så ändrar vi ditt månadsgivande snabbt och enkelt.

  OBS. För att stoppa ännu inte genomförda betalningar via autogiro, måste du meddela Rädda Barnen senast fem bankdagar före förfallodagen som är den 28:e varje månad.

 • Hur byter jag bank eller konto för mitt månadsgivande och autogiro?

  Vill du byta bank eller kontonummer är du välkommen att  kontakta Rädda Barnens kundservice, så hjälper de dig direkt.

  Ring 08-698 90 30 eller mejla till kundservice@rb.se

 • Kan jag få skattereduktion för gåvor till Rädda Barnen?

  Sedan den 24 oktober 2019 är Rädda Barnen godkända för skattereduktion för gåvor. Det innebär att du kan få skattereduktion för gåvor som skänkts till oss från och med det datumet.

  Här hittar du vanliga frågor och svar om skattereduktion