Hungerkrisen i östra AfrikaDet här gör vi för att rädda barns liv

30 juli 2017

Svår torka och konflikter har orsakat den värsta hungersnöden på flera decennier i östra Afrika. Hundratusentals barn lider av akut undernäring och måste få behandling för att överleva. Nu gör vi allt vi kan för att rädda liv.

Abshir, 1 ½ år, dricker en näringslösning som läkaren ordinerat.

Vi är på plats med akuta insatser i Somalia, Etiopien, Kenya och Sydsudan för att rädda barns liv. Det här gör vi just nu:

Var med och rädda liv - ge en gåva nu!

Somalia 

I Somalia stöttar vi vårdcentraler med mediciner, utrustning och specialkost för att kunna fortsätta ge livräddande behandling till barn som lider av akut undernäring. Vi kör ut vatten till de värst drabbade områdena med hjälp av tankbilar och delar ut matpaket och matkuponger. 

Etiopien

Genom våra mobila hälsoteam ger vi vård till undernärda barn som befinner sig i svårtillgängliga och avlägsna byar. Vi ger stöd till gravida kvinnor, delar ut matkuponger och hjälper människor med att hålla sina boskapsdjur vid liv.

Kenya

Vi skalar upp våra katastrofinsatser i de hårdast drabbade områdena – Turkana, Wajir och Mandera. Där förser vi bland annat skolor och vårdinrättningar med rent vatten och undersöker barn som vi misstänker har drabbats av undernäring.

Sydsudan

I det krigsdrabbade Sydsudan har vi behandlat barn mot undernäring sedan 2013, då konflikten i landet återigen blossade upp. Vi ger stöd och behandling till barn och gravida kvinnor som drabbats av undernäring. Vi delar ut mat och skyddar barn mot våld och övergrepp.

Du kan hjälp nu!
Vi gör allt vi kan för att rädda barns liv, men vi är helt beroende av ditt stöd för att kunna fortsätta. SMS:a HJÄLP100 till 72911 och skänk 100 kr eller Swisha din gåva till 902 0033. Ge din gåva via webben här

*barnens namn har ändrats för skydda deras identitet 

hej

Ge en livsviktig gåva med mobilen idag!

SMS:a TORKA100 till 72911 för att skänka 100 kr, eller SWISHA in din gåva till: 9020033

Ge din företagsgåva här

Här kan du som företag ge en gåva, direkt på webben eller välja faktura. Du kan också kontakta oss.

Hungerkrisen i östra Afrika

- 20 mijoner människor, hälften barn, är i behov av hjälpinsatser för att klara bristen på mat och vatten.

- Över 700 000 barn lider av allvarlig akut undernäring och är i behov av sjukvård för att överleva.

- Vi är på plats i Somalia, Etiopien, Kenya och Sydsudan med livräddande insatser. Bland annat delar vi ut mat och förser männiksor med rent vatten, driver hälso- och mödravårdskliniker och bygger barnvänliga platser för att skydda barn mot våld och övergrepp.

Det här räcker din gåva till:

- 50 kr räcker till vatten för ett barn i en månad.

- 600 kr räcker till att ge medicin, specialkost och annan behandling till ett barn som lider av akut undernäring på våra kliniker.

- 1000 kr räcker till att ge sjukvård till tio barn som drabbats av undernäring 

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners