Ge en julklapp till välgörenhet

Köp julklappar med framtidshopp!

När du köper julklappar hos Rädda Barnen är du med och ger barn runt om i världen en ljusare framtid. Ge bort gåvobevis, AR-klappar eller skicka en digital julkram. Vi har klappar som passar alla. God jul!

Köp ett gåvobevis i present!

Var med och ge barn en tryggare uppväxt och en ljusare framtid. Här kan du skapa din present och se hur gåvobevisen ser ut.

Köp nu

Ge bort våra färgglada gåvobevis i julklapp 

Du skapar snabbt och enkelt en personlig julklapp som förändrar barns liv och framtid. Du väljer belopp, hjärtefråga och skriver en hälsning. Hjärtefrågan illustreras med en barnteckning och en text om vårt arbete för barnen. 

Välj ett tryckt gåvobevis att lägga under granen eller ett digitalt gåvobevis att skicka till nära och kära. Beställ tryckta gåvobevis senast klockan 12.00 den 20 december så hinner de fram till julafton! Digitalt skickas direkt via e-post.

Ge bort julens viktigaste strumpor!

Köp AR-presenter som ger framtidshopp!

Här hittar du presenter som upplevs i 3D i mobilen! Välj din favorit och skriv en hälsning. Presenten skickas direkt.

Köp nu

AR-klappar är årets nyhet!

I år kan du ge bort virtuella julklappar som upplevs i 3D i mobilen! Välj din favorit och skriv en hälsning. Julklappen skickas direkt eller på julafton. 

Välj din favorit!

Trygghetströja designad av Bea Åkerlund

Trygghetströjan skyddar barn i krig och katastrofer, stoppar barnarbete och ger stöd till barn som varit med om svåra upplevelser. Det här är en gåva för framtiden - för att trygga barn blir trygga vuxna.

Kunskapsstrumpor

Kunskapsstrumporna ger barn utbildning, oavsett var i världen de bor. Där barnen inte kan komma till skolan, tar vi med skolan till barnen – ibland med ett helt skolbibliotek lastat på en kamel. Det här är en gåva för framtiden – för att barn med kunskap blir kloka vuxna.

Livets kokbok

Livets kokbok ger små barn mat, näringsbehandling och rent vatten, så att de överlever, orkar leka och gå i skolan. Det här är en gåva för framtiden – för att friska barn växer upp och förändrar världen!

Aldrig-ensam-vantar

Aldrig-ensam-vantarna skyddar barn i Sverige mot våld och övergrepp och ser till att de som drabbats får stöd och behandling. Det här är en gåva för framtiden – för att trygga barn blir trygga vuxna.

Ge bort en livsviktig julkram

En julkram är en gåva på 50 kronor till Rädda Barnen. Din julkram kan ge ett barn en varm jacka och ett par skor. Du blir en del av vårt viktiga arbete. Tillsammans räddar vi barns liv i vinter!

Mottagaren får ett sms från Rädda Barnen med din personliga hälsning och en länk till en sida där hon eller han kan läsa om hur julkramen gör skillnad för barn. 

Ge en julkram som värmer!

Ge bort en julkram!

För 50 kronor ger du någon en julkram som kan ge ett barn en varm jacka och ett par skor.

Köp en julkram

Julklappar till välgörenhet för barn 

Att ge bort en julklapp som samtidigt bidrar till välgörenhet för barn är ett fint sätt att visa omtanke. Din julklapp förändrar barns liv och används där våra experter bedömer att den behövs som mest just nu. Du är med och ger fler barn möjlighet att överleva, gå i skolan och växa upp i trygghet. Tillsammans gör vi världen bättre för barn.

Exempel på vad din julklapp bidrar till:

  • För cirka 150 kronor kan två barn på flykt få varsin filt, vattenrengöringstabletter, tvål, vattendunkar och mat som räcker i en vecka.
  • För cirka 175 kronor kan 50 barn i Sydsudan behandlas med malariamedicin och få hjälp att stoppa den allvarliga sjukdomen i tid.
  • För cirka 200 kronor kan en barnfamilj på flykt kan äta sig mätta i tre veckor med basvaror som ris, linser, olja, socker och mjöl.
  • För cirka 250 kronor kan tre barn få skolväskor fyllda med skrivböcker, pennor och annat som behövs för att kunna fortsätta sin utbildning.
  • För cirka 350 kronor kan ett barn i Jemen som lider av undernäring få livsviktig näringsbehandling under 10 veckor.