Ge en julklapp till välgörenhet för barn

Ge bort ett gåvobevis i julklapp

När du köper julklappar hos Rädda Barnen är du med och förändrar barns verklighet. Vi har klappar som passar alla. God jul!

Köp ett gåvobevis i julklapp!

Var med och förändra barns verklighet i jul. Här kan du skapa din julklapp och se hur gåvobevisen ser ut.

Köp nu!

Ge bort våra fina gåvobevis i julklapp 

Du skapar snabbt och enkelt en personlig julklapp som förändrar barns liv och framtid. Du väljer motiv, belopp och skriver en hälsning om du vill. I gåvobeviset finns också en text om hur din gåva bidrar till vårt arbete för barn. 

Nu kan du välja mellan flera härliga julmotiv. Motiven är ritade av Fredrik Tjernström/Agent Bauer och illustrerar lekfullt julens förberedelser  med pyssliga tomtar, händiga ekorrar och flinka sparvar. 

Vill du ha ett tryckt gåvobevis att lägga under granen? Beställ gåvobeviset senast klockan 12.00 den 19 december så hinner de fram till julafton! 

Pippimotiv i gåvobeviset

Nu kan du även välja en fin illustration med Pippi Långsstrump till ditt gåvobevis. Rädda Barnen samarbetar med Astrid Lindgren Aktiebolag för att göra världen bättre för barn. Astrid Lindgren visste, precis som Rädda Barnen, att förändring alltid börjar med barnen.

Köp en sista minuten-julklapp

Visste du att du kan köpa ett digitalt gåvobevis? Välj motiv och skriv en julhälsning. Det digitala gåvobeviset levereras direkt via e-post. Du kan välja att mejla det vidare eller skriva ut det själv och ge bort till dina nära och kära.  

Julklappar till välgörenhet för barn 

Att ge bort en julklapp som samtidigt bidrar till välgörenhet för barn är ett fint sätt att visa omtanke. Gåvan kan bidra till att rädda barns liv i krig och katastrofer. Den kan också ge barn mat och rent vatten, eller hjälpa barn att få vård, skydd mot våld och en möjlighet att gå i skolan. Presenten är en gåva här och nu för framtiden – för att rädda barnen är att rädda världen.

Exempel på vad din julklapp räcker till:

  • För cirka 150 kronor kan två barn på flykt få varsin filt, vattenrengöringstabletter, tvål, vattendunkar och mat som räcker i en vecka.
  • För cirka 175 kronor kan 50 barn i Sydsudan behandlas med malariamedicin och få hjälp att stoppa den allvarliga sjukdomen i tid.
  • För cirka 200 kronor kan en barnfamilj på flykt kan äta sig mätta i tre veckor med basvaror som ris, linser, olja, socker och mjöl.
  • För cirka 250 kronor kan tre barn få skolväskor fyllda med skrivböcker, pennor och annat som behövs för att kunna fortsätta sin utbildning.
  • För cirka 350 kronor kan ett barn i Jemen som lider av undernäring få livsviktig näringsbehandling under 10 veckor.

Köp ett gåvobevis i julklapp!

Var med och förändra barns verklighet i jul. Här kan du skapa din julklapp och se hur gåvobevisen ser ut.

Köp nu!

Vanliga frågor om julklappar till välgörenhet

Att ge bort en julklapp som samtidigt bidrar till välgörenhet för barn är ett fint sätt att visa omtanke. Gåvan kan bidra till att rädda barns liv i krig och katastrofer. Den kan också ge barn mat och rent vatten, eller hjälpa barn att få vård, skydd mot våld och en möjlighet att gå i skolan.

Du kan till exempel ge bort ett av våra fina gåvobevis. Nu kan välja ett julmotiv, belopp och skriva en hälsning om du vill. I gåvobeviset finns också en text om hur din gåva bidrar till vårt arbete för barn.