Pippi of today - för flickor på flykt

2020, när den första boken om Pippi Långstrump fyllde 75 år, startade samarbetet mellan Rädda Barnen och Astrid Lindgren Aktiebolag för att göra framtiden ljusare för flickor på flykt.

Idag är fler barn på flykt än någonsin tidigare - fler än efter andra världskriget, då den första Pippi-boken publicerades. Flickor är extra utsatta. Men med rätt stöd kan vi ge dem möjlighet att inte bara överleva, utan också att få leva de liv de har rätt till.

Pippi of Today är ett initiativ av Astrid Lindgren AB i samarbete med Rädda Barnen.

Vill du vara med och förändra framtiden för flickor på flykt?

Swisha till 123 645 47 48 *

Eller ge en gåva via Plusgiro 902003-3, ange referens: 39802

Vill ditt företag stötta flickor på flykt? 

Pippi of Today stöds av företag världen över. Låt ditt företag bli partner och stötta på det sätt som passar era förutsättningar. Läs mer om olika sätt att engagera ditt företag i kampanjen här.

Bli kampanjpartner

Läs mer

Köp det officiella Pippi of Today-armbandet

Du kan också bidra genom att köpa det officiella Pippi of Today-armbandet och skänka 25 kronor till kampanjen, eller skänka en gåva via Swish. Vill ditt företag beställa en större mängd armband? Det kan du göra här

Köp det officiella Pippi of Today-armbandet och skänk 25 kronor.

Idag är miljontals flickor på flykt

I första boken om Pippi Långstrump kom Pippi, världens starkaste flicka, till en helt ny stad. Idag tvingas miljontals flickor att lämna sina hem och flytta, inte bara till nya städer, utan också till nya länder. Deras redan osäkra tillvaro har nu kraftigt förvärrats av coronakrisen. Riskerna har ökat, och likaså flickornas behov av stöd. För att tackla utmaningar och finna vägen mot en ljusare framtid krävs nu mer styrka, mod och hopp än någonsin.

 

*För att swisha pengar måste du ha Swish-appen på din mobil eller surfplatta. Se till att mottagaren är Rädda Barnen när du bekräftar överföringen med ditt Mobila BankId. Gå till Get Swish för att hämta appen och läsa mer. Observera att vi tyvärr inte kan svara på eller ta emot önskemål i Swish-meddelandefältet.