Pippi of today - för flickor på flykt

I år fyller den första boken om Pippi Långstrump 75 år. Rädda Barnen och Astrid Lindgren Aktiebolag samarbetar under hela 2020 och 2021 för att uppmärksamma situationen för barn på flykt, med särskilt fokus på flickor. Alla insamlade medel går till vårt arbete för att göra framtiden ljusare för flickor på flykt.

Idag är miljontals flickor på flykt

För 75 år sedan kom Pippi Långstrump, världens starkaste flicka, till en helt ny stad. Idag tvingas miljontals flickor att lämna sina hem och flytta, inte bara till nya städer, utan också till nya länder. Deras redan osäkra tillvaro har nu kraftigt förvärrats av coronakrisen. Riskerna har ökat, och likaså flickornas behov av stöd. För att tackla utmaningar och finna vägen mot en ljusare framtid krävs nu mer styrka, mod och hopp än någonsin.

Stötta Pippi of Today - för flickor på flykt

Kampanjen Pippi of Today är ett initiativ av Astrid Lindgren AB i samarbete med Rädda Barnen och stöds av företag världen över. 

Vill du bidra till Rädda Barnens arbete med att förändra framtiden för flickor på flykt?

Swisha till: 123 645 47 48 *

Vill ditt företag stötta flickor på flykt? 

Idag är fler barn på flykt än någonsin tidigare - fler än efter andra världskriget, då den första Pippi-boken publicerades. Flickor är extra utsatta. Men med rätt stöd kan vi ge dem möjlighet att inte bara överleva, utan också att få leva de liv de har rätt till.

Låt ditt företag bli kampanjpartner och stötta på det sätt som passar era förutsättningar. Läs mer om olika sätt att engagera ditt företag i kampanjen här.

Bli kampanjpartner

Läs mer

Köp det officiella Pippi of Today-armbandet och skänk 25 kronor.

Du kan också bidra genom att köpa det officiella Pippi of Today-armbandet och skänka 25 kronor till kampanjen, eller skänka en gåva via Swish.

*För att swisha pengar måste du ha Swish-appen på din mobil eller surfplatta. Se till att mottagaren är Rädda Barnen när du bekräftar överföringen med ditt Mobila BankId. Gå till Get Swish för att hämta appen och läsa mer. Observera att vi tyvärr inte kan svara på eller ta emot önskemål i Swish-meddelandefältet.