Astrid Lindgren Aktiebolag

Astrid Lindgren Aktiebolag förvaltar alla rättigheter till Astrid Lindgrens verk, och strävar efter att hålla författarens värderingar levande med barnen i första rummet.

Sveriges mest kända och älskade barnboksförfattare är ständigt aktuell trots att hon avled 2002. Därför är vi så glada över att från och med 2022 inleda ett längre samarbete med Astrid Lindgren Aktiebolag, för att göra världen bättre för barn. Samarbetet kommer ta avstamp i Astrid Lindgrens roll som barnrättskämpe, men också i flera av hennes folkkära karaktärer så som Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga.

Vill du veta mer om hur ditt företag kan vara en del av samarbetet?

Kontakta oss

Astrid Lindgren visste att barn är som starkast när de får vara bullriga. När de får vara tystlåtna, sorgsna, klarsynta, upproriska.

När de får filura och tirritera.
Vara levande och ledande.
Barn är som starkast när de får vara just barn.
Med tillräckligt mycket kärlek, empati och stöd kan de kanske lämna efter sig något som är annorlunda.
Är vackrare och viktigare.
Världsomvälvande.

För Astrid Lindgren visste, precis som vi vet – allt börjar med barnen.

Kampanj för flickor på flykt

Boken ”Pippi Långstrump” publicerades hösten 1945, i en tid då miljontals människor tvingades på flykt. 78 år senare tvingas fler människor än någonsin att lämna sina hem och hälften av dessa är barn. Flickor är särskilt utsatta och måste därmed också vara särskilt starka.

Tillsammans med Astrid Lindgren Aktiebolag har Rädda Barnen sedan 2020 uppmärksammat situationen för flickor på flykt genom kampanjen Pippi of Today. Det finns många olika sätt att engagera sig som företag, till exempel genom att sälja produkter till förmån för flickor på flykt. 

Om du vill stötta kampanjen här och nu - köp gärna det fina Pippi of Today-armbandet eller tygkassen

Engagera er för flickor på flykt!

Kontakta oss