EU stöttar projekt i Syrien

Vi finns på plats för barnen i Syrien

Vårt nya projekt, som finansieras av EU, ger stöd till människor på flykt i Syrien. Genom projektet kan vi arbeta för att nå de barn i Syrien som behöver det som mest.

Det nya projektet i Syrien handlar om att ge barn en förbättrad utbildningsmiljö, ett stärkt skydd och möjlighet att delta i fritidsaktiviteter. Projektet stöder även en rad andra insatser inom bland annat vatten, sanitet och hygien.

Tillsammans med lokala partnerorganisationer arbetar vi på ett flertal platser i Syrien och beräknas nå så många som 10 599 barn och vuxna med våra insatser. 

Anwar får äntligen gå i skola
Tack vare projektet kan Anwar 7 år få utbildning och ta del av barnskydd och fritidsaktiviteter på skolan.

Anwar får äntligen gå i skola

Ett av barnen som tar del av insatserna från projektet är sjuårige Anwar. På grund av kriget i Syrien har han levt större delen av sitt liv på flykt. Den korta tid Anwar fick gå i skolan älskade han det, men familjens ständiga flykt från plats till plats gjorde att Anwar aldrig fick en kontinuerlig undervisning. Nu bor han i ett flyktingläger i Syrien där vi har ordnat en plats till honom i lägrets skola.

 Anwar älskar skolan. Äntligen är han glad igen och hela familjen är så tacksamma för den hjälp vi har fått, säger Anwars pappa Abdullah.

Läs mer om Anwar 

Kriget i Syrien har nu pågått i över tio års tid. Många barn har drabbats hårt och är fortfarande i stort behov av stöd och skydd. Vi finns på plats i Syrien och stannar så länge barnen behöver oss.