Kärleken är fri stödchatt

Kärleken är fri är till för dig som ung och vill ha stöd och råd kring hedersrelaterade frågor. När chatten är öppen syns en grön ruta nere i vänstra hörnet. Välkommen att chatta med oss!

Vi som svarar i chatten finns för att stödja dig som behöver prata med någon om det som är svårt. Du kan prata med oss om hedersrelaterat förtryck, våld, rättigheter, kärlek, tvångsäktenskap eller könsstympning. Vi har tystnadslöfte. Det betyder att vi inte får berätta vidare det du säger till oss i chatten.

Här kan du läsa mer om chattens öppettider, om vilka vi är och hur du kan nå oss när chatten inte är öppen. 

När du mailar oss på stodchatt@rb.se kan du även boka tid för chattsamtal dagtid. Tänk på att din e-postadress kan avslöja ditt namn. Alla mejl raderas så fort de är besvarade.

Så ser du när stödchatten Kärleken är fri är öppen

På bilden nedan kan du se hur chatten ser ut via en webbläsare när den är öppen. När chattrutan är grönt så är chatten öppen. 

Bilden nedan visar på hur det ser ut via en mobil när chatten är öppen. 

Vi vill att alla ska känna sig trygga när de besöker vår webbplats. Därför har vi en så kallad panik-knapp för att man snabbt ska kunna lämna sidan och information om hur du döljer ditt besök.

Frågor och svar om stödchatten

Vi som svarar i chatten finns här för dig om du vill prata av dig, få stöd eller råd. Vi har kunskap och erfarenhet av att prata om svåra saker. Du eller någon i din närhet kanske har varit med om hot, begränsningar, kontroll, våld eller tvång. Du som chattar är anonym, men vill du berätta vem du är får du givetvis göra det. Vi på Kärleken är fri har tystnadslöfte. Det betyder att vi inte får berätta vidare det du säger till oss i chatten.

Vi vill att alla ska känna sig trygga när de besöker vår webbplats. Därför har vi en så kallad panik-knapp för att man snabbt ska kunna lämna sidan.

Bestämmer din familj eller släkt vad du ska ha på dig, vem du får umgås med, vilka ämnen i skolan du får delta i eller vem du ska gifta dig med? Får du inte leva som du vill? Den som utsätts för någon av dessa saker kan vara utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck. Hedersrelaterat våld och förtryck kan se olika ut, det kan röra sig om olika regler och bestraffningar. Har du fler frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till Kärleken är fri stödchatten.

Vill du dölja ditt besök? Läs mer om hur du gör det.