Ge en julgåva

Tack vare din gåva kan vi göra världen lite bättre för barn varje dag. Tillsammans förändrar vi barns verklighet!

 • 92 procent av pengarna går till arbetet för barnen
 • Pengarna används där de behövs som bäst
 • Du kan betala med Swish eller betalkort

Köpflödet kräver JavaScript

 • 1
 • 2
 • 3

Välj belopp

Fyll i kontaktuppgifter

Dina hämtade uppgifter

Hämtar adressuppgifter

Fullständigt namn

 

Gatuadress

 

Postnummer och ort

 

Du har valt att ge:

#Belopp# kr

VÄLJ BETALSÄTT

Fullständigt namn

 

Gatuadress

 

Postnummer och ort

 

Du har valt att ge:

#Belopp# kr

Steg 1/3

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Dina personuppgifter kan även komma att användas för marknadsföring, och för att hitta nya sätt att kommunicera och interagera med dig och andra som stödjer vårt arbete för utsatta barn. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part – utan endast till dem vi har samarbete med, eller är skyldiga att rapportera till. 

Återbetalningspolicy – återbetalning av gåva är möjlig, förutsatt att förfrågan görs inom tre månader. Vi gör en bedömning i varje enskilt fall. För frågor kontakta givarservice på givarservice@rb.se.

Du är livsviktig!

Tack vare din och andras vilja att hjälpa till kan vi fortsätta vårt livsviktiga arbete för barnen. Din gåva ger barn mat och medicin, möjlighet att gå i skolan, en meningsfull fritid och skydd mot våld och krig. Pengarna du skänker används där våra experter bedömer att behoven är som störst och där de gör mest nytta. Tillsammans förändrar vi barns liv. Tack!

Vanliga frågor om att skänka pengar

 • Hur mycket pengar går till barnen?

  När du skänker pengar till Rädda Barnen kan du vara trygg.
  Vi strävar alltid efter att hålla nere våra kostnader och är stolta över att vi under 2022 lyckades använda hela 92 procent av pengarna till vår verksamhet för barn.

  För att vi ska kunna samla in pengar och genomföra både akuta och varaktiga förbättringar för barn i utsatta situationer, använder vi 8 procent till nödvändig administration, insamlingsarbete och kvalitetskontroll det vill säga ledning, planering, marknadsföring, samordning och uppföljning. Tack vare det kan du lita på att dina pengar används på bästa sätt för barnen. 

 • Hur används mina pengar?

  Rädda Barnens mål är alltid att nå så många barn som möjligt med effektiva och långsiktiga insatser. Vi använder dina pengar där behoven är som störst – och där våra experter bedömer att de gör mest nytta för barnen.

  Vi har lång erfarenhet av att arbeta med barns rättigheter i många länder – och vi vet vad som krävs för att åstadkomma varaktiga förbättringar för barn inom olika områden. Att vi är så breda i vår verksamhet är verkligen en enorm styrka.

  Vid akuta insatser i krig och katastrofer har vi beredskap för att kunna agera snabbt och rädda så många barns liv som möjligt. De flesta liv förloras under katastrofens första dagar – ju snabbare vi agerar, desto fler barn kan vi rädda. Vi öronmärker därför inga gåvor för specifika ändamål, eftersom det är viktigt att vi alltid har en buffert med pengar som vi kan använda omedelbart.

 • Kan jag swisha till Rädda Barnen?

  Ja, du kan swisha en gåva till 902 00 33.

  För att swisha pengar krävs det att du har Swish-appen på din mobil eller platta. Se till att mottagaren är Rädda Barnen när du bekräftar överföringen med ditt mobila bank-id.
  Gå till Get Swish för att hämta appen och läsa mer.

  Observera att vi tyvärr inte kan svara på eller ta emot önskemål i Swish.

  Rädda Barnens har flera Swish-nummer

  901 0257 används vid företagssamarbeten.
  902 0116 används av Rädda Barnens lokalföreningar när de gör lokala insamlingar.

  Andra lokala nummer kan också förekomma. 

  Kontrollera alltid att det står Rädda Barnen som mottagare när du bekräftar i ditt Mobila BankID.

 • Hur hjälper min gåva barnen?

  Tack vare din gåva får fler barn en trygg barndom och en bra framtid. Fler barn får utbildning, hälsovård, rent vatten, mat och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.
  Du är med och gör världen till en bättre plats för barn.