Skänk pengar till välgörenhet för barn

En grupp glada barn i ett klassrum i en skola som stöds av Rädda Barnen

När du skänker en gåva till oss är du med och stödjer vårt arbete här och nu för en ljusare framtid. Din gåva gör skillnad för barn, både i Sverige och runt om i världen!

Välj belopp

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Vanliga frågor om att skänka pengar till Rädda Barnen

Tack vare din och andras vilja att hjälpa till kan vi fortsätta vårt livsviktiga arbete för barnen. Din gåva ger barn mat och medicin, möjlighet att gå i skolan och skydd mot våld och krig. Tillsammans gör vi skillnad!

Du kan till exempel ge en gåva via Swish eller vårt gåvoformulär på vår webbplats, bli månadsgivare eller köpa någon av våra presentgåvor. Läs mer om hur du kan stödja Rädda Barnen på sidan Stöd oss.

Rädda Barnen använder din gåva där behoven är som störst och där våra experter bedömer att de gör mest nytta för barnen. Vi är noga med att hålla nere våra kostnader och använde 2023 hela 91 procent av pengarna till våra direkta insatser för barnen.

Skänk pengar till välgörenhet

När du skänker pengar eller väljer något annat sätt att stödja vårt arbete ser du till att fler barn kan överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. Pengarna som du skänker till oss går till barns hälsa, utbildning, trygghet och katastrofer. Tillsammans ser vi till att miljontals barn få mat i magen, en trygg säng att sova i, tak över huvudet, skydd och stöd av vuxna, en plats i skolbänken och sjukvård när det behövs. 

Hälsa

Alla barn har rätt att äta sig mätta och gå till doktorn! Vi gör vad som krävs för att barn ska få möjlighet att leva och växa – för att friska barn växer upp och förändrar världen.

Mer om hur vi ger barn möjlighet att leva och växa 

Utbildning

Alla barn har rätt att gå i grundskolan! Vi gör vad som krävs för att barn ska få utbildning i trygga skolor – för att barn med kunskap blir kloka vuxna.

Mer om hur vi ger barn utbildning 

Trygghet

Alla barn har rätt till en trygg uppväxt! Vi gör vad som krävs för att barn ska få en trygg barndom utan våld och övegrepp – för att trygga barn blir trygga vuxna.

Mer om hur vi ger barn runt om i världen en trygg barndom

Katastrofer

Alla barn har rätt till hjälp i krig och katastrofer! Vi gör vad som krävs för att skydda och hjälpa barn i krig och katastrofer – för att barns säkerhet är en självklarhet

Mer om hur vi skyddar barn i krig och katastrofer 

Barn i Sverige

Alla barn i vårt land har rätt att få en trygg uppväxt! Vi gör vad som krävs för att barn i Sverige ska få en trygg barndom – för att alla barn i Sverige ska växa upp på lika villkor.

Mer om hur vi ger barn i Sverige en trygg barndom 

Dina pengar når fram till barnen 

Oavsett hur du väljer att skänka pengar kan du vara säker på att din gåva till Rädda Barnens välgörenhetsarbete når fram till många barn. Våra experter bedömer var behoven är som störst och hur dina pengar gör bästa möjliga nytta och effekt för barnen just nu.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare