Jordbävning i Haiti: Barnen behöver hjälp nu!

Vi finns på plats för barnen i Haiti!

Jordbävningen i Haiti den 14 augusti har orsakat en enorm förödelse. Vi är på plats och jobbar för att skydda och hjälpa barnen. Situationen är akut och vi behöver din hjälp!

Jordbävningen är den kraftigaste sedan katastrofen 2010 då 300.000 människor dödades. Vi är väldigt oroade över hur barnen och deras familjer kommer påverkas av jordbävningen. Många lever redan med extrem fattigdom, hunger och våld. 

När en jordbävning inträffar är det alltid barnen som drabbas värst och deras säkerhet och rättigheter är vår högsta prioritet. Barn som har tappat bort eller förlorat sina föräldrar riskerar att utsättas för våld, övergrepp och trafficking. 

Barnen och deras familjer måste snabbt få den hjälp de behöver. De behöver mat, vatten och skydd. Din hjälp är livsviktig!

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Ge en gåva nu

Exempel på vad dina pengar räcker till:

  • 147 kronor räcker till 100 vattenreningstabletter så att barn kan dricka rent vatten
  • 220 kronor räcker till material till ett skyddstält för en familj
  • 548 kronor räcker till näringsrik mat under en månad för en familj

Vi är på plats hos barnen i Haiti 

Vi har varit på plats i Haiti sedan 1978 för att hjälpa barn och deras familjer med sjukvård, utbildning och mat. Nu i det akuta läget tömmer vi våra akutlager och hjälper till med det mest grundläggande för att rädda barns liv. Och vi stannar kvar så länge det behövs för att få igång skolundervisningen och bygga upp barnens vardag igen. 

Exempel på vad vi gör

  • Delar ut matpaket, vatten och hygienartiklar.
  • Ger barn akut sjukvård. 
  • Delar ut köksutrustning till matlagning.
  • Ger akut psykologiskt stöd till barn och föräldrar.
  • Bygger upp barnvänliga plaster, där barn kan leka, lära och vara bland trygga vuxna.
  • Bygger upp tillfälliga skolor så att barnen kan fortsätta sin utbildning. 
  • Delar ut skolmaterial. 

Barnen i Haiti behöver stöd och skydd

Över 80.000 hus har förstörts och tusentals familjer har tvingats lämna sina hem. Många barn har desutom kommit bort från sina föräldrar i kaoset. Vi gör vårt yttersta för att skydda ensamma barn och återförena dem med sina familjer.

 Att förlora sina föräldrar och sitt hem kan vara extremt traumatiskt för ett barn. Förutom mat, vatten och skydd behöver barnen som drabbats snabbt få psykosocialt stöd. Särskilt de som är väldigt unga eftersom de kan ha svårt att förstå vad som händer, säger Carl-Henry Petit-Frère, platschef för Rädda Barnens humanitära insats i Haiti. 

Barnen behöver oss nu!

Vi gör allt vi kan för att skydda och hjälpa barn i krig och katastrofer – i Haiti och runt om i världen. Din hjälp är livsviktig. Tillsammans kan vi rädda barns liv.

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare