Innebandy för nyanlända

Tillsammans med innebandyförbundet vill vi bidra till ett gott mottagande av barn som nyligen kommit till Sverige. Först ut i ett pilotprojekt har Tierp varit.

 

Nya lagkamrater i Tierps innebandyklubb

Tillsammans med innebandyföreningar runt om i landet ger vi nyanlända barn möjlighet att idrotta, ta del av föreningslivet och få nya kompisar. I Tierp, norr om Uppsala, är man  inne på sina andra säsong med träningar för nyanlända barn.

– Vi hoppas ju att några av barnen ska tycka inenbandy är så kul att de vill börja spela i något av våra lag. Innebandy är ju det roligaste som finns, säger klubebns ordförande Helene Pellonpää.

Innebandyklubben Tierp IBK erbjuder själva idrottsaktiviteten medan Rädda Barnen står för aktiviteten runt omkring. I det här fallet har Rädda Barnen varit buss- och tågvärdar och hjälpt barnen att ta sig till och från aktiviteten samt serverat mellis innan återresan till asylboendet.

Kommunen hjälper till

Tierps kommun har också varit med och stöttat satsningen genom att betala för transporterna till barnen och deras medföljande föräldrar.

Här kan du läsa mer och nominera Årets Eldsjäl.

Till toppen

High Five för en tryggare idrott

Vårt arbete för en idrott fri från mobbning, kränkningar och diskriminering går under namnet High Five och kompletterar det jobb idrottsrörelsen redan bedriver.

Målet med High Five är att barn och ungdomar som idrottar alltid ska känna sig trygga.

Idrottsföreningar mot kränkningar

Läs om hur föreningarna kan arbeta mot kränkningar.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners