Maria Schillaci ny ordförande för Rädda Barnen

Maria Schillaci

Under Rädda Barnens riksmöte i helgen valdes Maria Schillaci till ny ordförande för organisationen. Maria är legitimerad psykolog och har i 20 års tid arbetat med barn och för barnets rättigheter. Både i Sverige och internationellt.

– Idag är jag hedrad och stolt att riksmötet gett mig detta förtroende. Det är en stor ära att bli vald till ny ordförande för Rädda Barnen, Sveriges största barnrättsorganisation, säger Maria Schillaci.

– Rädda Barnen har haft en central roll när det gäller barns överlevnad, utveckling och trygghet i över 100 år. I den oroliga tid vi lever i nu behövs vi mer än någonsin.

Lång erfarenhet av barns rättigheter

Maria Schillaci har en mycket lång och gedigen erfarenhet av att stärka barnets rättigheter och minska dess utsatthet. Hon är legitimerad psykolog/barnpsykolog och har en bakgrund inom BUP, förskola och skola samt för barnets rättigheter nationellt och internationellt.

Maria har arbetat som tf verksamhetsledare för Rädda Barnens Centrum för stöd och behandling, som programchef på Ecpat Sverige och på Barnafrid – nationellt kunskapscentrum om våld mot barn. Idag arbetar hon som strateg för barnrätt och demokrati i Västerås Stad.

Maria kommer från Rädda Barnen-rörelsen och var fram till igår distriktsordförande för Rädda Barnen i Västmanland. Hon valdes in som ledamot i Rädda Barnens riksstyrelse 2020.