Svenska vapen ska inte döda Jemens barn

Sverige exporterar i detta nu vapen till kriget i Jemen där ett barn dör var tionde minut till följd av konflikten. Hjälp oss stoppa vapenexporten till kriget i Jemen genom att dela vår film.

Dela filmen här

Kriget som rasat i snart sex år har skapat vad FN kallar världens största humanitära katastrof. Skolor, sjukhus och tätbebyggda bostadsområden bombas och humanitär hjälp hindras från att nå fram till de behövande. Barnen dödas och skadas för livet i attacker.

Vi är den största organisationen på plats och vi gör allt för att skydda barnen. Men det räcker inte. Vi måste stoppa exporten av krigsmateriel från vårt eget land.

Vi kräver att Sveriges regering stoppar all export av krigsmateriel till Saudiarabien och Förenade Arabemiraten som krigar i Jemen.

Sju av tio svenskar säger att de är emot att Sverige exporterar vapen till kriget, och endast hälften vi frågade kände till att exporten sker.

Ju fler vi är som vet vad som pågår, desto svårare blir det för vår regering att ignorera frågan och fortsätta exportera vapen till kriget i Jemen.

Hjälp oss upplysa Sverige genom att dela filmen.

SÅ KAN REGERINGEN FÖRHINDRA ATT SVENSKA VAPEN DÖDAR BARNEN I JEMEN

Regeringen har alltid det yttersta politiska ansvaret för svensk vapenexport och kan
när som helst stoppa exporten utan att ändra några lagar eller regler. Läs mer om hur!

Podd: Jemen - kriget mot barnen och den svenska vapenexporten

I det här poddavsnittet av Rädda Barnen Dokumentär hör du isande vittnesmål inifrån landet som härjats av krig under flera år. Sukaina födde barn mitt under brinnande krig. Idag fem år senare växer hennes son upp i världens största humanitära kris. Lyssna på hennes berättelse.

Podden finns i din poddspelare, tex på Spotify >>

Läs mer om kampanjen och vad vi gör för barnen i Jemen