Engagera digAlla kan göra något!

 1. Bli medlem och ge av din tid

  Som medlem i Rädda Barnen står du på barnens sida och kämpar för att barns rättigheter ska bli tillgodosedda. Medlemmarna ger Rädda Barnen tyngd och kraft att påverka och långsiktigt förbättra barns villkor. Som medlem kan du engagera dig inom ramen för våra olika lokalföreningar här i Sverige. Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda engagemang som volontär utomlands.

 2. Starta en egen insamling

  Att starta en egen insamling går snabbt och är väldigt lätt att sprida till vänner och bekanta i sociala medier till exempel. starta en idag!

 3. Påverka politiker med oss

  Vi behöver vara många som står upp för barnen. Vi påverkar politiker och försöker vara barnens röst i frågor som påverkar dem. Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev eller Facebook och hjälp oss att sprida kampanjer och skriva under namninsamlingar! www.facebook.com/raddabarnen

Nyanlända barnLokalföreningen ordnar mötesplats

Med sitt engagemang skapar Rädda Barnens volontärer i Malung en bra miljö för barn på asylboendena i kommunen och för de ensamkommande barnen. Navet är den Second Hand-butik och mötesplats som lokalföreningen Malung–Sälen driver mitt i samhället.

 • Aktiv mormor ger trygghet på skolgården

  Nyhet 2018-03-19

  Inger Sandström drar på sig den neongröna västen över täckjackan och ger sig ut i snön med barnen på skolgården efter lunchen. Inger är "skolmormor" och är tillsammans med barnen under skoldagen. Ett av många sätt att engagera sig som medlem i Rädda Barnen.

 • Söderhamns lokalförening
  Mycket aktivitet för barnen på boendet

  Nyhet 2017-06-14

  Rädda Barnen Söderhamn gör mycket nytta för barnen på Campus Vågbros asylboende. Två personer som tidigare själva bott på boendet är nu anställda av Rädda Barnen för att arbeta där.

 • Vansbro lokalförening
  Mortesa trivs på mötesplatsen

  Nyhet 2017-06-05

  Nioårige Mortesa tycker om att vara på vår mötesplats i Vansbro där lokalföreningen har verksamhet för asylsökande. Hit kommer bland annat många ensamkommande för att spela biljard och umgås eller bara ta en fika.

 • Hos en lokalförening
  Lekstugan i Horndal

  Nyhet 2017-04-28

  I en källare i ett hyreshus i den lilla bruksorten Horndal i Dalarna har Rädda Barnen Avesta Lekstugan – en plats för asylsökande och deras barn.

Till toppen

Starta en egen insamling

Gör skillnad för barn genom att starta en egen insamling. Vem som helt kan göra det, det går snabbt och du kan tipsa vänner och bekanta via sociala medier!

Nyhetsbrev

Bli månadsgivare

Som månadsgivare är du med oss dygnet runt och kämpar för barns rättigheter. Är du inte redan engagerad som månadsgivare så kan du snabbt och enkelt bli det här!

Tryggare tillsammans - en säkerhetsutbildning för dig som jobbar med barn

Tryggare Tillsammans är en säkerhetsutbildning för dig som kommer i kontakt med barn på din arbetsplats. Titta på trailern och läs mer.

Titta in på våra medlemssidor

Här hittar du som är medlem information, tips och stöd för ditt arbete. Skapa ett användarkonto och logga in på sidan Lokalföreningar.

Kika in i kalendern!

Här samlar vi utbildningar och andra viktiga händelser för dig som är eller vill bli aktiv medlem i Rädda Barnen.

Kontakta oss

Besöksadress:

Landsvägen 39
Sundbyberg, Stockholm

Postadress:

Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Organisationsnr: 802002-8638

Telefon: 08-698 90 00

Fax: 08-698 90 10
E-post: kundservice@rb.se

Ge en gåva:

Plusgiro: 90 2003-3
Bankgiro: 902-0033
Swish: 902 0033

90 konto, svensk insamlingskontroll
Stöd via telefon, chatt och mail.

Här finns information om Orostelefonen, Stödlinjen för ensamkommande barn och unga, stödchatten "Kärleken är fri" och Föräldratelefonen.

Våra partners