Ge en företagsgåva

Från 10.000 kronor blir ni vårt vänföretag för 2024 och får ett kommunikationspaket. Om ni vill ha pdf-faktura via e-post kontakta oss på givarservice@rb.se eller 08-698 90 30. 

Vanliga frågor

 • Hur används pengarna?

  När du ger pengar till oss kan du vara trygg. Under 2023 gick 91 procent till insatser för barn. 9 procent användes till nödvändig administration, kvalitetskontroller och insamlingsaktiviteter.

  Rädda Barnen arbetar för att förbättra livet och framtiden för barn, i Sverige och i världen. Pengarna används där behoven är som störst och där våra experter bedömer att de gör största möjliga nytta för barnen. 

  Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och vårt 90-konto garanterar att pengarna används på ett effektivt och ansvarsfullt sätt.

   

 • Kan vi välja vart pengarna ska gå?

  Vårt arbete omfattar tusentals projekt världen över och vi använder pengarna där behoven är som störst och där våra barnrättsexperter bedömer att de gör mest nytta för barnen. Därför kan vi inte öronmärka pengar från gåvor eller vänföretag. För större samarbeten är det däremot möjligt att välja inriktning för stödet. Läs mer om att samarbeta med oss.

 • Vad innehåller kommunikationspaketet för vänföretag?

  Alla företag som ger en gåva från 10.000 kr blir vänföretag och får ett kommunikationspaket på svenska och engelska.

  Paketet innehåller:

  • Digitalt tackdiplom
  • E-postsignaturer
  • Förslag på inlägg i sociala kanaler (bild, text och rörligt)
  • Bakgrundsbilder för digitala möten
 • Vad är skillnaden mellan att ge en gåva och att bli vänföretag?

  Från 10.000 kronor blir ni Rädda Barnens vänföretag under aktuellt kalenderår. Som vänföretag gör ni en viktig insats för barn i Sverige och över hela världen. Som tack får ni ett kommunikationspaket med digitalt diplom, e-postsignatur, inlägg till era sociala kanaler, digitala mötesbakgrunder och ett nyhetsbrev fyra gånger per år.

  Ni kan också stötta oss genom att ge en enskild gåva. Då ger ni det belopp som passar er. Då ingår inget kommunikationspaket.

 • Går det att få faktura digitalt?

  Kontakta vår givarservice så skickar vi en pdf-faktura via e-post. Du når oss via e-post givarservice@rb.se eller telefonnummer 08-698 90 30.

 • Får vi använda Rädda Barnens logotyp?

  Vår logga får endast användas av våra stora samarbetspartners där vi har omfattande samarbetsavtal och har noggrann kontroll över samarbetsparterna. Vi kan tyvärr inte låna ut loggan för gåvor eller till vänföretag.