Hajar är simlärare i Knivsta

Hajar är simlärare

I Knivsta har lokalföreningen olika verksamheter för nyanlända barn och familjer på gång. Bland annat finns simskola för nyanlända flickor där den tidigare eleven Hajar nu undervisar.

Lokalföreningens ordförande Eva Salomon berättar stolt om verksamheten. Hon nämner att att simskolan för ensamkommande och nyanlända ungdomar pågår under vårterminen och höstterminen i år. Men också familjeläger för nyanlända och etablerade barnfamiljer samt träffar mellan familjer och ensamkommande ungdomar. Eva har intervjuat deras simskolelärare Hajar som själv kommer från Afghanistan och leder en simskola för nyanlända flickor med hjälp av lokalföreningen.

Du gick vår simskola här i Knivsta förra året, varför ville du lära dig simma?

– Jag ville börja med en sport och simma är kul. När jag bodde i Afghanistan fanns det ett badhus för bara kvinnor men ingen vågade gå dit för då kunde man få problem med talibanerna.

Sen har du utbildat dig till simlärare, varför det?

– Jag blir så glad när jag kan lära andra att simma. Det är bra att kunna simma i Sverige för det finns så mycket sjöar och badhus. Jag kommer in i det sociala livet också.

Vad gör du som simlärare?

– Jag är simlärare här i Knivsta med de nyanlända för att få mer praktik. Jag jobbar också som simlärare två dagar i veckan.

Stärk barnens röst!

Bli medlem nu