Rädda Barnens Resurscentrum

Rädda Barnens Resurscentrum är den främsta globala källan för kunskap om barns rättigheter. Det är kostnadsfritt och öppet för alla

Rädda Barnens Resurscentrum samlar material från den globala barnrättsrörelsen för att informera om och stärka barns rättigheter över hela världen.  

Resurscentrum började som ett initiativ av Rädda Barnen och var då ett fysiskt bibliotek med syfte att utbilda allmänheten om barns rättigheter i Sverige. Biblioteket digitaliserades 2011 och finns idag tillgängligt för barnrättskämpar runt om i världen.

Vikten av kunskapsspridning blev tydlig när barnkonventionen blev lag 2020. Med Resurscentrums digitala och globala närvaro ser vi till att bidra till fortsatt allmänbildning om barns rättigheter i Sverige och andra länder. 

Resurscentrum samlar bland annat material för:

Om Rädda Barnens Resurscentrum

Resurscentrum är kostnadsfritt och tillgängligt för alla. Vi har besökare från hela världen och antalet användare växer varje dag. Genom samarbete med andra organisationer, internationella organ, statliga myndigheter och institut samlar plattformen den senaste och mest relevanta informationen om barns rättigheter.

Idag finns plattformen tillgänglig på svenska, engelska, spanska och franska, med material på ett mängd språk till, inklusive arabiska, dari, pashto och somaliska.

Använd Resurscentrum

Som besökare kan du prenumerera på ämnen, områden eller platser du är intresserad av och få uppdateringar via mail när nytt material publiceras. Du kan också skapa ett konto och spara material i ditt eget bibliotek.

Besök Rädda Barnens Resurscentrum

Sök material om barns rättigheter.

Till Resurscentrum

Kontakta oss

Om du har förslag på material som skulle passa in på Rädda Barnens Resurscentrum eller vill veta mer om vårt arbete så är du välkommen att skicka oss ett meddelande på resourcecentre@rb.se

Du kan även följa oss på Twitter där vi uppdaterar dagligen @SC_ResourceCtr