World Children´s Day: Här och nu står vi upp för barns rättigheter

Här och nu för framtiden

Den 20 november är det World Children’s Day. En dag då vi kämpar extra högljutt för barns rättigheter och för att deras röster ska bli hörda. Var med du också!

För oss på Rädda Barnen är World Children´s Day en dag som på många sätt är som alla andra. Då vi fortsätter kämpa för att göra tillvaron bättre för barn som flyr över hotfulla hav, är otrygga i sina egna hem och saknar en skola att gå till. 

Men det är också barnkonventionens födelsedag. En dag då vi sätter extra fokus på barns rättigheter. Då medlemsrörelser världen över sprider budskapet om barns rättigheter ända in i riksdagshus, parlament och kongresser. Det är en dag som riktar strålkastarljuset på barnrättsfrågor, då du kan vara med och föra barns talan i fikarum, vid middagsbord och i kommentarsfält.

Digital demonstration  var med du också!  

Var med i vår digitala demonstration genom att lägga upp en bild när du håller upp en skylt med en barnrättsfråga. Tagga inlägget med #barnensröst och @räddabarnen. Utmana gärna dina vänner att delta. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Behöver du inspiration till din skylt?

Här är fyra förslag:

  • Alla barn har samma rättigheter och lika värde. 
  • Alla barn har rätt att överleva och att utvecklas.
  • Alla barn har rätt till lek, vila och fritid.
  • Alla barn har rätt att gå i skolan. 

Vi lyssnar på #barnensröst

Att barnen är delaktiga i vad vi gör och att de får mer inflytande i frågor som rör deras liv och vardag är en central del i vårt arbete. Vi arbetar tillsammans med barnen, lyssnar på deras egna berättelser och analyserar problem som står i deras väg. Vi står alltid på barnens sida och vi ger oss inte förrän alla vuxna tar barns rättigheter på allvar.

Hör Tyson, Desiré och andra barn berätta vad de känner och tycker

Ny rapport om barn och konflikt

I samband med World Children’s Day har vi publicerat rapporten "Killed and Maimed: A Generation Of Violations Against Children In Conflict". Den är en del av vår globala kampanj "Stop the War on Children" och berättar om det där hemska som många barn runt om i världen tyvärr tvingas uppleva. Vi publicerar den för att ännu fler ska förstå vikten av att stå upp för, uppmärksamma och agera för att alla barn ska få växa upp i trygghet. Och för att fler ska förstå något vi förstod för länge, länge sedan. Att rädda barnen är att rädda världen.

Läs rapporten "Killed and Maimed: A Generation Of Violations Against Children In Conflict" 

Var med och stå upp för barns rättigheter varje dag!

Bli månadsgivare