Kärleken är fris stödchatt söker volontärer

Vill du finnas där för personer som behöver prata med någon om hur det är att leva med hedersnormer, hedersförtryck och våld? Att få chatta med en medmänniska kan vara avgörande i en människas liv.

Nu rekryterar vi svarare i Stockholm för Kärleken är fri!

Vill du vara med? Sök nu genom att skicka intresseanmälan här, där du ger en kort beskrivning om vem du är, varför du söker och vad du kan bidra med.

Att vara volontär

Som volontär bemannar du Rädda Barnens chattjour Kärleken är fri som är Sveriges största specialiserade chatt kring frågor om hedersnormer, hedersförtryck och hedersvåld. 

Vill du samtala med unga om livets olika stora och små frågor – om kärlek, framtid, drömmar och hopp? Vill du finnas där för personer som behöver prata med någon om hur det är att leva med hedersnormer, hedersförtryck och våld? Att få chatta med en medmänniska kan vara avgörande i en människans liv.

Om uppdraget

Du arbetar ideellt i stödchatten Kärleken är fri, och bemannar chattjouren varannan vecka under kvällstid. Chattjouren är öppen söndag-torsdag på kvällstid. Utöver det ingår fortbildningsträffar samt handledning med Rädda Barnens legitimerade psykologer.

Vem är du?

  • Du är över 20 år
  • Du har ett intresse av frågor som rör barns rättigheter.
  • Erfarenhet av arbete med barn och unga och/eller inom socialt arbete.
  • Vi söker särskilt dig med kunskap eller erfarenhet kring hedersrelaterade normer. Du som själv levt eller lever i en hederskontext ska ha bearbetade upplevelser för att på bästa sätt kunna möta andra.

Vilken utbildning får du av oss?

För oss är det viktigt att ha en hög kvalité i alla samtal vi genomför. Därför har vi en gedigen utbildningsprocess med obligatoriska e-kurser, 4 dagars grundutbildning lördag–söndag 7–8 oktober och 18–19 november samt introduktion och praktik.

Vi har regelbunden handledning med legitimerad psykolog och har fortbildningar löpande under året, så du som tar emot samtal ska ha kunskap och verktyg i ditt arbete.

Skicka in din ansökan! Vi rekryterar och bokar in intervjuer löpande. Skicka in intresseanmälan här. 

"Att jobba som volontär ger mig så mycket, det ger mig ett driv, samtidigt som det gör något för någon annan. Det ger mig energi att jag kan göra en insats som betyder mycket för någon annan. Man blir rikare på något sätt"

Här kan du läsa mer om stödchatten

Om chatten