Jemen: 1000 barn smittas av kolera varje dag

I fyra över fyra år har barnen i Jemen kämpat för att överleva bomber, svält och sjukdomar. Nu drabbas de av en ny våg av kolera. En sjukdom som är farlig för alla, men dödlig för undernärda barn. Vi gör allt vi kan för att rädda liv.

Var med oss varje dag och hjälp barn i katastrofer!

Bli månadsgivare

Eller SWISHA till 900 6008 och märk gåvan HUNGER

Sjukhus har slagits ut och miljoner barn och familjer behöver humanitär hjälp för att överleva. Infrastrukturen i landet är är totalförstörd. Med förstörda vatten- och avloppsystem så står många barnfamiljer utan tillgång till rent vatten.

1 000 barn om dagen insjuknar i kolera

I detta kaos sprids nu kolera lavinartat och hotar mer än miljoner undernärda barns liv. Kolera är normalt sett inte en särskilt dödlig sjukdom. Bakterien orsakar kräkningar och svåra diarréer, men med rätt medicinering blir de flesta drabbade snabbt friska.

För ett litet barn som redan är undernärt kan sjukdomen däremot bli livshotande. Det är främst barn och unga under 18 år som drabbas. 

Exempel på vad vi gör för att stoppa koleran

Håller barn och familjer friska. Vi stödjer 167 vårdcentraler och 23 sjukhus som erbjuder gratis sjukvård till barn och familjer. Vi behandlar dödliga sjukdomar som kolera och difteri och sprider kunskap om hur undernäring kan förebyggas helt eller upptäckas och behandlas i tid.

Behandlar akut undernärda barn. Sedan mars 2015 har vi behandlat 167 143 undernärda barn under 5 år.

Ser till att barn har tillräckligt att äta. Vi delar ut mat till barn under två år, gravida och ammande kvinnor för att förebygga undernäring hos känsliga grupper.

Hjälper mammor att amma sina bebisar. Vi sprider kunskap om hur viktigt det är att amma barn och hjälper mammor att amma.

Situationen är inte hopplös, vi måste fortsätta kämpa för Jemens barn. Vi gör allt vi kan och er hjälp når fram. 

Var med oss varje dag och hjälp barn i katastrofer!

Bli månadsgivare