Summer Vibe i Sundsvall

Vi välkomnar alla barn och unga i Bredsand att delta i våra sommarlovsaktiviteter! Här kan barnen sporta, dansa, spela spel, läsa böcker, leka och tävla, kolla på föreställning, leka med robotar eller häng med oss i vår chillout-tält.

Syftet med Summer Vibe är att ge alla barn och unga en möjlighet till en rolig och trygg sommar med inkluderande aktiviteter som främjar god gemenskap, trygga möten och nya vänner. Målsättningen är att skapa samverkan i bostadsområdena med lokala aktörer, men bygger i grunden på ett samarbetsprojekt bestående av representanter och samfinansiering från: Balder, Sundsvalls kommun, Skol IF samt Rädda barnen.

Allt är gratis, så kom och skapa ett roligt och meningsfullt sommarlov tillsammans med oss!

Var och när?

 • Bredsand, Sundsvall helgfria vardagar 14 Juni - 2 Juli kl. 11-16

Vi utgår från Balders arena, så kom dit så guidar vi dig vidare!

Hur ser dagarna ut?

Tillsammans med lokala föreningar, företag och organisationer arrangerar vi dagligen olika aktiviteter. Information om aktiviteterna kommer spridas på, och i anslutning till Balders arena, så kom dit och se vad som är på gång!

Bland annat kommer vi erbjuda

 • basket med KFUM
 • skapandeverkstad med Sundsvalls museum
 • fotboll med GIF Sundsvall och STFF+
 • föreställning och workshops med Clowner utan gränser
 • orientering med SOK
 • musik med Studiefrämjandet
 • loungetält med Clas Ohlson
 • kreativ teknik med Biblioteket
 • aktiviteter med Skol IF och en hel massa annat kul!

Håll också utkik efter vårt pop-up fika! Vissa dagar kommer vi bjuda på glass, frukt och andra godsaker i samarbete med bland annat IKEA och Birsta city, Norrmejerier och lokala matbutiken.

Har du förslag på aktiviteter eller saker du vill göra under Summer Vibe? Lämna de i vår förslagslåda, prata med oss på plats eller skriv till oss på Instagram så försöker vi lösa det tillsammans!

Vi som arbetar på Summer Vibe

På Summer Vibe! kommer ni träffa vår härliga personal bestående av friearbetande ungdomar som tillsammans med dig vill skapa glada sommarlovsminne. Förutom dessa finns också vi från Rädda Barnen på plats samt personal från våra samarbetspartners.

Summer Vibe! är certifierat enligt Rädda Barnens policy Tryggare Tillsammans för att vara en trygg och säker plats för barn och unga. Detta innebär att alla ledare som är anställda i projektet har genomgått Rädda Barnens utbildning Tryggare tillsammans.

Åtgärder på grund av COVID-19

För att minska risken för smittspridning vidtar vi följande smittskyddsåtgärder:

 • Maxtak om 100 personer på området samtidigt
 • Begränsat antal deltagare på olika aktiviteter
 • Handtvätt/handsprit vid samtliga aktivitetsstationer
 • Affischering med information om smittskyddsåtgärder för Covid-19

Foto och film-policy

Bilder och filmer från evenemanget kan komma att användas i syfte att informera om samt marknadsföra detta och framtida evenemang. Till större del kommer foton tas som inte visar ansikten på våra deltagare. Skulle detta behövas så tar vi kontakt med deltagaren och hens föräldrar för ett medgivande. Om du vill få en film eller bild raderad – prata med någon i personalen på plats eller mejla till hanna.smedjegard@rb.se

Är du ett nyfiket företag, myndighet eller organisation?

Välkommen att vara med! Kom och lira basket, berätta om din favoritbok eller dansa tillsammans med oss! Målsättningen är att göra Summer Vibe till en årlig tillställning så hinner du inte med i år så är du välkommen att vara med nästa sommar. Hör av dig!

 

Kontaktuppgifter

Ansvariga från Rädda Barnen:

Hanna Smedjegård 073 340 12 38, hanna.smedjegard@rb.se

Helena Hill 073 340 12 58, helena.hill@rb.se