Vi ger barn möjlighet att överleva och växa

HÄLSA OCH NÄRING: Alla barn har rätt att äta sig mätta och gå till doktorn. Barn ska inte dö av sjukdomar och näringsbrist som enkelt kan botas med effektiva och billiga metoder.

Varje år dör miljontals barn redan under den första månaden efter förlossningen, trots att det finns effektiva billiga metoder som kan rädda deras liv. Vi arbetar för att sjukvården ska nå ut till alla bebisar och deras mammor.

Botar dödliga sjukdomar

Smittsamma livshotande sjukdomar som lunginflammation, diarré och malaria är orsaken till nästan en tredjedel av alla dödsfall hos barn under fem år. Många av de här barnen skulle kunna räddas om de bara fick rätt behandling i tid. Vi kämpar för att sjukvården ska nå ut till alla barn – var de än bor.

Vi stoppar undernäring och ger barn behandling

Undernäring är den främsta dödsorsaken bland barn som är yngre än fem år. Minst 50 miljoner barn världen över lider av akut undernäring och en tredjedel av dem är så allvarligt sjuka att de riskerar att svälta ihjäl. Rädda Barnen jobbar över hela världen för att ändra på det.

Vi jobbar mot klockan för att rädda barns liv

De flesta liv förloras under en katastrofs första dagar, och barnen är särskilt utsatta. Vi är blixtsnabbt på plats med livräddande sjukvård och ser till att barnen och deras familjer får mat, rent vatten och tak över huvudet.

Investera i framtiden med oss!

Det stöd vi får från företag till våra insatser inom hälsa och näring är avgörande i vårt arbete för att rädda barns liv.

Tillsammans arbetar vi för att skapa en ljusare framtid för barn, och för att uppnå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Ni får ett kommunikationspaket så att ni kan berätta om den skillnad ni är med och bidrar till, samt en årlig resultatuppföljning utifrån de insatser som ni har varit med och möjliggjort.

Globala mål hälsa

Stöttar globala mål

2: Ingen hunger

3: God hälsa och välbefinnande

6: Rent vatten och sanitet för alla

17: Genomförande och globalt partnerskap