Filantropi

Vill du engagera dig långsiktigt i vårt arbete?

Investera i framtiden med oss

Oavsett om du vill engagera dig i kampen mot hedersvåld i Sverige, eller investera i våra program för utbildning i Afrika, kan vi visa upp verksamheter som ger effekt för barn.

Samarbeta med oss

Vi är särskilt intresserade av att samarbeta med dig som vill:

  • engagera dig långsiktigt i Rädda Barnens arbete och kan bidra med din kompetens och sina nätverk, och som
  • är intresserad av innovativa investeringar, där vi utforskar nya lösningar på utmaningarna som möter barn och unga, och där vi hittar finansiella lösningar med flera olika partners.

I alla våra program är resultatet och den långsiktiga effekten för barn helt avgörande.

Låter det intressant?

Jag som ansvarar för filantropi och stora gåvor på Rädda Barnen heter Carl von Essen. Hör av dig direkt till mig på carl.von.essen@rb.se så inleder vi en dialog.

Vårt fokus för barn internationellt

Vi har fyra strategiska programområden globalt: en hälsosam start i livet, trygg återgång till skolan, frihet från våld och trygghetssystem och motståndskraft.

Läs mer om vårt globala arbete

Vårt fokus för barn i Sverige

Vi arbetar för de barn som har det svårast. Därför prioriterar vi barn i socioekonomisk utsatthet, barn utsatta för våld och barn i migration.

Läs mer om våra verksamheter i Sverige

Din investering kan tiodubblas

Genom att matcha finansiering från bland annat EU och FN får du stor utväxling på din gåva. En privat gåva kan leda till att vi säkrar ett bidrag som är 10 gånger så stort.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Frågor och svar

I våra samarbeten utgår vi från att kombinera dina önskemål och våra verksamhetsmål för att skräddarsy ett partnerskap som bidrar till långsiktiga effekter för barn. Genom personlig kontakt, löpande återkoppling och inbjudningar till event och nätverkande kan du engagera dig på den nivå som passar dig.

Filantroper kan stötta alla typer av verksamheter som vi jobbar för, både i Sverige och internationellt. Du kan välja om du vill ge en gåva som går till hela verksamheten eller investera i ett särskilt projekt eller geografiskt område.

Vi arbetar mycket med effektmätning i alla våra verksamheter och som filantrop får du regelbunden återkoppling på hur verksamheten utvecklas.

Ett samarbete med Rädda Barnen passar för dig som brinner för barns rättigheter och vill påverka framtiden för barn. Som givare får du kontakt med Rädda Barnens arbete genom olika möten och evenemang där du kan se och känna att du verkligen bidrar.

Vill du skapa långsiktig effekt för barn tillsammans med oss?