Tips på bra studentpresent 2021 som ger barn framtidshopp

En liten pojke som ligger i en säng och läse en bok

Att ta studenten är en av livets milstolpar. Många år i skolan är avklarade och det ska firas ordentligt. Ger du bort Rädda Barnens gåvobevis i studentpresent så ger du dessutom många fler barn hopp om en bättre framtid.

Du kan till exempel ge bort ett gåvobevis som ser till att fler barn kan få utbilda sig, ditt gåvobevis är också med och bidrar till att vi kan ge stöd till barn i katastrofsituationer och krig. 

Köp ett gåvobevis i present nu!

Var med och ge barn en tryggare uppväxt och en ljusare framtid. Här kan du skapa din present och se hur gåvobevisen ser ut.

Till gåvobevisen

Tips på studentpresent som stödjer fler barn

Att få gå i skolan är viktigt för alla barns möjligheter att bli självständiga. Skulle alla barn få gå i skolan skulle fattigdomen i världen minska med 12 procent. Ofta är det fattigdom som hindrar barn från att gå i skolan, för att familjer inte har råd att betala för skolmaterial som läroböcker och anteckningsblock. Därför har vi bland annat en present som ger fler barn möjlighet att kunna gå i skolan. Men det finns fler saker att välja mellan som ger barn stöd på olika sätt.

När du gjort ditt val får du ett fint gåvobevis att ta med och överlämna på uppvaktningen eller knyta fast i buketten som hängs runt halsen på studenten. Du kan vara säker på att din studentgåva kommer till användning där den enligt våra experter gör största möjliga nytta bland barnen.

När du betalat mejlar vi en länk till gåvobeviset (pdf) som du enkelt kan ladda ner och skriva ut eller mejla direkt till den nybakade studenten.

Tips till tjejer och killar som tar studenten – starta en insamling

Vill du sprida framtidshopp till flera barn kan du starta en egen insamling. Sedan ber du farmor, mormor och alla andra att skänka en slant där, så ser vi till att det blir till hjälp för barn där det behövs som bäst.