Rädda Barnen Mastercard

Med Rädda Barnen Mastercard är varje inköp en god handling – utan att det kostar dig något extra. När du använder kortet skänker nämligen Ecster motsvarande en halv procent av beloppet du handlar för till vårt arbete i katastrofer.

När du använder Rädda Barnen Mastercard går 0,5 procent av summan du handlar för till vårt arbete för barn i katastrofer och konflikter.

Idag lever nästan vart femte barn i krigsdrabbat område. Attacker förstör vägar och sjukhus. Hjälpsändningar når inte barnen med mat och hygienartiklar, och barnen får inte tillgång till den sjukvård som de behöver. Rädda Barnen är blixtsnabbt på plats och stannar så länge barnen behöver oss. Här kan du läsa mer om våra insatser.

Ansök med BankID här

Ansök

Varje gång du handlar hjälper du barn i konflikter och katastrofer

Med Rädda Barnen Mastercard stöttar du barn varje gång du använder kortet. 0,5 procent av det du handlar för går till vårt arbete för barn i katastrofer och konflikter.

Köper du exempelvis en latte varje dag på väg till jobbet kommer du på ett år ha bidragit med motsvarande ett hygienkit för ett barn i Indonesien, med handduk, tvål, dricksglas, tandborste och tandkräm*.

*Baserat på 226 arbetsdagar och 42 kr för en caffe latte

Hygienkit distribueras på ön Sulawesi i Indonesien efter en förödande jordbävning och tsunami.

Skaffa Rädda Barnen Mastercard

Skaffa Rädda Barnen Mastercard med hjälp av Bank-ID här.

Det spelar ingen roll vilken bank du annars är kund hos eller om du har andra betalkort.

Rädda Barnen Mastercard är ett kort att vara stolt över, varje gång du öppnar plånboken!

Så här fungerar kortet

  • Ingen årsavgift det första året (värde 195 kr)
  • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd
  • Upp till 60 dagars räntefri betaltid                
  • Inga administrativa avgifter
  • Årsränta: för närvarande 14,44 % *

* Väljer du någon månad att inte betala hela beloppet tillkommer ränta. Vid en fullt utnyttjad kredit om 10 000 kr under 12 månader blir totalt belopp att betala 10 857 kr och den effektiva räntan 17,89 %. Räntan är angiven per den 2022-10-31.

Allmänna villkor Rädda Barnen Mastercard

Reseförsäkring ingår

Om du betalar minst 50 procent av din resa med Rädda Barnen Mastercard  ingår både en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd. Självklart bidrar du med 0,5% på allt du handlar både i Sverige och utomlands.

Villkor för reseförsäkringen.

Betala med mobilen i Samsung Pay

Med Samsung Pay kan du betala enkelt och säkert, med din Samsungmobil eller smartklocka i stort sett hos alla butiker, restauranger och caféer som har en betalterminal.

På Samsungs hemsida kan du läsa mer om hur du registrerar ditt Rädda Barnen Mastercard.

Din integritet är viktig

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i integritetspolicyn.

Vår integritetspolicy.

Dina personuppgifter kan även komma att användas för marknadsföring, och för att hitta nya sätt att kommunicera och interagera med dig och andra som stödjer vårt arbete för utsatta barn.

Hantering av personuppgifter hos Ecster

Din trygghet och integritet är viktig när du lämnar dina personuppgifter till Ecster. Läs mer om GDPR och hur dina personuppgifter behandlas.

Ecsters behandling av personuppgifter.

Ansök via BankID här

Ansök

Frågor?

Du som har kortet handlar till förmån för Rädda Barnens arbete, men har avtal om kortet med Ecster. Har du frågor om Rädda Barnen Mastercard? Kontakta Ecsters kundservice på 08-701 46 67.

Du kan även logga in i Ecsters app eller på Ecsters hemsida med ditt BankId för att se de senaste transaktioner och dina köp.