Tack för att du är med och gör världen bättre för barn!

Du är fantastisk! Det är tack vare dig och andra som bidrar med pengar och engagemang som vi kan fortsätta vårt viktiga arbete för barn i Sverige och runt om i världen.

Här är några exempel på allt fantastiskt som vi gjort tillsammans för barnen i år. Läs och var stolt över att du är med och ger barn en ljusare framtid! Din hjälp är ovärderlig. Tack!

Trygghet, mat och vatten till barn i Gaza
Efter bombattackerna i maj har vi gjort allt vi kan för att skydda och hjälpa barnen. Vi har gett psykosocialt stöd och fördubblat kapaciteten i vår hjälptelefon så att fler oroliga barn kan ringa och få stöd. Barnfamiljer har fått kontantbidrag till mat. Och vi har lagat vattenledningar, levererat vattentankar och delat ut hygienpaket för att barnen ska hålla sig friska. I sommar öppnar vi 100 sommarläger för barn som upplevt trauma. Nästa steg är att reparera skolor som har förstörts och se till att undervisningen kommer igång igen till hösten.

"Nu kan vi äta tre gånger om dagen"
12-åriga Hassans familj i Somaliland i Etiopien förlorade sin boskap och sina skördar på grund av klimatkris och torka. För att hjälpa föräldrarna att hitta en ny inkomst fick de ekonomiskt bidrag från oss några månader. Tack vare det kunde de starta en liten restaurang och kan nu försörja sina nio barn igen och se till att det finns mat för dagen.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

Gratis idrott ger fler barn en meningsfull fritid
Vi vet att barn mår bättre psykiskt av att röra på sig. Därför jobbar vi för att fler barn ska få en meningsfull och aktiv fritid. Vår satsning DOIT har gjort stor skillnad i sociekonomiskt utsatta områden i Malmö, Göteborg och Gävle. Under det senaste året har cirka 3.200 barn provat på gratis idrottsaktiviteter i gympasalen direkt efter skoldagens slut. 

Lara går i skolan trots kriget
När striderna i Syrien tvingade Laras familj att fly trodde hon att hon aldrig mer skulle få gå i skolan. Idag bor familjen i ett flyktingläger i Idlib och sjuåriga Lara går i skolan som vi driver där. Hon och hennes syskon har även fått psykosocialt stöd, skolmaterial, väskor och kan låna böcker i vårt mobila bibliotek. Totalt stödjer vi 90 skolor i Syrien.

Safe Place har lugnat 10.800 barn i Sverige
För att hjälpa barn och unga att hantera sin oro och stress skapade Rädda Barnens psykologer appen Safe Place. I den får barn kunskap om stress och svåra känslor och enkla övningar som kan hjälpa dem att komma till ro och må bättre. Under det senaste året har appen haft 10.800 användare och vi har uppdaterat den med nya funktioner.

Nötkräm räddar livet på undernärda barn i Jemen
Doktor Nabhan på vår sjukvårdsmottagning i staden Hajja i nordvästra Jemen, tar emot 40-50 akut undernärda barn varje dag. Lilla Asma’a är en av dem han räddat livet på med en enkel och effektiv näringsbehandling. Tre påsar energirik nötkräm om dagen i några månader gav henne krafterna och livet tillbaka. 

Hurra, nu får Sverige en ny lag som skyddar barn!
Under 20 år har vi på Rädda Barnen tålmodigt arbetat för att barn som bevittnar våld i hemmet ska ses som brottsoffer. För att få till en förändring har vi envist fortsatt prata med politiker och skriva debattartiklar. Och nu har det äntligen gett resultat. Den 1 juli instiftas en ny svensk lag – barnfridsbrott. Från och med då är det brottsligt att låta barn bevittna våld i hemmet mot en närstående.

Läkarvård till sjuka barn trots pandemin
I Indien som drabbats hårt av coronapandemin, åker vi runt till byar och delar ut hygienpaket och matransoner till barnfamiljer som förlorat sin inkomst. Vi passar också på att titta till sjuka barn som inte får behandling på grund av restriktioner och fattigdom. 5-åriga Kishan i byn Uttar Pradesh led av svår öronvärk och vi såg till att han snabbt och säkert fick komma till en specialistläkare i närmsta by.

Sommarlov på hemmaplan i Luleå, Sundsvall och Östersund
I år får fler barn ett sommarlov fyllt av glädje, skratt, äventyr och kompisar. Enligt barnkonventionen har alla barn rätt till lek, vila och fritid. Därför har vi startat verksamheten Summer Vibe på några platser i norra Sverige där barn saknar sommaraktiviteter. Här kan de välja bland allt från idrott till pyssel, bokläsning, musik och skapande. Alla aktiviteter är gratis och ledare och personal är utbildade för att skapa en trygg aktivitet för barn.

Det är du som gör det möjligt!

Din insats betyder så otroligt mycket för barn i Sverige och runt om i världen. Här och nu för framtiden förändrar vi tillsammans barns liv – för att trygga barn blir trygga vuxna. Stort varmt tack!

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare