Massflykt från Idlib i vinterkylan – en mardröm för barnen

En ny våg av bombattacker har snabbt förvärrat situationen för barnen i Idlib och västra Aleppo. Tusentals barn tvingas fly från sina hem varje dag – mitt i den iskalla vintern. Barnen lever i en mardröm och vi behöver din hjälp.

Senast uppdaterad 26 februari 2020

Bomberna har ödelagt hem, skolor och sjukhus. Barnen och deras familjer packar vad de har möjlighet att bära och många hinner inte få med sig mer än de kläder de har på sig. Snö och minusgrader har drabbat området nu och människor tvingas söka skydd i tält eller lokaler som helt saknar värme. Flera barn har dött av kyla och dåliga levnadsförhållanden i de överfulla flyktinglägren. Det här är den värsta humanitära situationen sedan kriget i Syrien startade för nio år sedan. 

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare

10-åriga Hayat flydde från Ma’art Nu’man med sin familj: "De bombade husen och vi var jätterädda. De bombade marknaden också. Vi flydde hit och bor i ett iskallt tält."

På plats hos barnen

Våra lokala partnerorganisationer hjälper till att evakuera barn och deras familjer med hjälp av de transportmedel som finns tillgängliga. Och vi ser till att de får  mat och hygienartiklar.

Just nu gör vi allt vi kan för att skydda barnen och se till att de är trygga. I de stora flyktingläger där vi sedan länge finns på plats hjälper vi till med mediciner, mat och skolundervisning. Vi ordnar barnvänliga platser där barn kan leka och vara barn och de barn som mår sämst får psykologiskt stöd. Vi hittar ensamma barn och återförenar splittrade familjer.

Vi ger inte upp och vi slutar aldrig bry oss. Så länge kriget i Syrien pågår kämpar vi för barns liv och rättigheter. 
Läs mer om hur vi hjälper och skyddar barn i Syrien. 

Barnen rycks upp gång på gång

Under de senaste två månaderna har över 450.000 barn och deras familjer tvingats på flykt i Idlib och västra Aleppo. Totalt är över 900.000 människor på flykt i området. De flesta av barnen som tvingas fly nu har redan tidigare flytt till Idlib från andra delar av landet. Och varje gång som de rycks upp från sina hem utsätts de för nya risker och förlorar både sin fysiska och psykiska trygghet.

Vårt fokus nu är att skydda barnen, men behoven är enorma och vi behöver din hjälp för att fortsätta vårt livsviktiga arbete. Tillsammans kan vi rädda barns liv!

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare