Massflykt från Idlib i vinterkylan – en mardröm för barnen

En ny våg av bombattacker har snabbt förvärrat situationen för barnen i Idlib och västra Aleppo. Enligt FN har 34 barn dödats sedan den 15 januari och över 6000 barn tvingas fly från sina hem varje dag – mitt i den iskalla vintern. Barnen lever i en mardröm och vi behöver din hjälp.

Vägarna fylls av människor på flykt undan striderna. Barnen och deras familjer packar vad de har möjlighet att bära och många hinner inte få med sig mer än de kläder de har på sig. Snö och minusgrader har drabbat området nu och människor tvingas söka skydd i tält eller lokaler som helt saknar värme.

Bomberna har ödelagt hem, skolor och sjukhus. Det är brist på mat och sjukvård och det drabbar barnen allra hårdast. Det här är den värsta humanitära situationen sedan kriget i Syrien staratde för nio år sedan. 

Var med oss varje dag och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare

Eller swisha till 900 6008 och märk gåvan KRIS

De bombade husen och vi var jätterädda. De bombade marknaden också. Vi flydde hit och bor i ett iskallt tält.
10-åriga Hayat flydde från Ma’art Nu’man med sin familj: "De bombade husen och vi var jätterädda. De bombade marknaden också. Vi flydde hit och bor i ett iskallt tält."

Barnen rycks upp gång på gång

Under de senaste två månaderna har över 450.000 barn och deras familjer tvingats på flykt i Idlib och västra Aleppo. Totalt är över 900.00 människor på flykt i området. De flesta av barnen som tvingas fly nu har redan tidigare flytt till Idlib från andra delar av landet. Och varje gång som de rycks upp från sina hem utsätts de för nya risker och förlorar både sin fysiska och psykiska trygghet.

På plats hos barnen

Våra lokala partnerorganisationer hjälper till att evakuera barn och deras familjer med hjälp av de transportmedel som finns tillgängliga. Och vi ser till att de får  mat och hygienartiklar.

Just nu gör vi allt vi kan för att skydda barnen och se till att de är trygga. I de stora flyktingläger där vi sedan länge finns på plats hjälper vi till med med mediciner, mat och skolundervisning. Vi ordnar barnvänliga platser där barn kan leka och vara barn och de barn som mår sämst får psykologiskt stöd. Vi hittar ensamma barn och återförenar splittrade familjer.

Vi ger inte upp och vi slutar aldrig bry oss. Så länge kriget i Syrien pågår kämpar vi för barns liv och rättigheter. Läs mer om hur vi hjälper och skyddar barn i Syrien. 

Var med oss varje dag och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare

Eller swisha till 900 6008 och märk gåvan KRIS