Vi finns på plats för barnen i nordöstra Syrien

Tusentals familjer är på flykt från sina hem i nordöstra Syrien. Vi är på plats och arbetar dygnet runt för att rädda barns liv. Nu behöver vi din hjälp!

Sedan attackerna inleddes i nordöstra Syrien den 9 oktober har 215.000 människor tvingats på flykt. Tusentals har sökt skydd i skolor och tältläger i Al Hasakeh, Tal Tamer och Al Raqqa.

Det råder brist på mat och kläder och de tillfälliga lägren saknar både elektricitet och rinnande vatten. Nu när vintern är på väg kan situationen snabbt bli livsfarlig för barnen. 

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare

Eller swisha till 900 6008 och märk gåvan FRAMTID.

154 kronor kan ge två barn på flykt varsin filt, vattenreningstabletter, tvål, vattendunkar och mat som räcker i en vecka.

Två systrar i Syrien.
10-åriga Reema och hennes 2-åriga syster Laila har tillsammans med sin familj sökt skydd i en skola i Al Hasakeh.

Söker skydd i skolor

I Al Hasakeh fungerar just nu 24 skolor som tillfälliga läger för över 4.000 människor. 

 – Vi har ingenting nu. Vi lämnade allt vi äger hemma. Vi fick bara med oss barnen när vi flydde, säger Samer som söker skydd i en av skolorna tillsammans med sina två barn.

Rädda Barnen finns på plats i Al Hasakeh. Där delar vi ut akuta förnödenheter som mat, hygienartiklar, hinkar och vattendunkar. Eftersom kylan är på väg ger vi barnfamiljer varma filtar, madrasser, vinterkläder och presenningar som skydd. Vi erbjuder också psykologiskt stöd, fritidsaktiviteter och skolundervisning för barnen. 

Vi finns på plats i flera läger 

Vi finns sedan tidigare på plats i flera läger i nordöstra Syrien, bland annat i Areesha, Al Hol och Roj. Här hjälper vi barnen med bland annat tak över huvudet, mat och annan akuthjälp. Vår högsta prioritet nu är att se till att barnen skyddas och får den akuthjälp de behöver.

Vi följer säkerhetsläget i nordöstra Syrien noggrant. Vårt fokus är säkerheten för vår personal och barnens bästa. Vi gör hela tiden avvägningar och förflyttar oss när det är nödvändigt.

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare