"Tusentals barn har förlorat sina hem och är utan skydd"

Jordbävningen i Afghanistan

Vi är på plats hos barnen efter jordbävningen i Afghanistan

De kraftiga jordbävningarna som drabbat västra Afghanistan har orsakat enorm förödelse. Vi finns på plats i landet och gör allt vi kan för barnen vars liv har slagits i spillror.

Tusentals barnfamiljer har förlorat sina hem efter jordbävningarna i Heratprovinsen i västra Afghanistan. Mer än 2.000 människor har dödats eller skadats. Siffran fortsätter att stiga. Din hjälp är livsviktig!

Välj belopp

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Det gör vi på plats i Afghanistan

Tillsammans med våra partners arbetar vi intensivt för att ge barn och deras föräldrar det stöd de behöver, både akut och långsiktigt. Vi kommer att dela ut kontantstöd så att familjer ska kunna köpa livsviktiga förnödenheter som mat och vatten, och ha möjligheten att betala för sjukvård. Vi kommer även dela ut hygienkit och se till att barn får psykosocialt stöd. 

– Skadorna efter jordbävningen är fruktansvärda. Antalet människor som drabbats av denna tragedi är alarmerande och siffran kommer att fortsätta stiga eftersom många fortfarande sitter fast under rasmassorna, säger Arshad Malik, Rädda Barnens landchef i Afghanistan. 

– Tusentals barn och familjer har förlorat sina hem och är utan skydd. 

Vårt arbete i Afghanistan

Vi har varit på plats i Afghanistan sedan 1976 för att stötta barn och deras familjer. Vi har verksamhet i flera provinser i landet. Sedan 2021 har vi skalat upp våra insater för att hjälpa fler barn med bland annat sjukvård, utbildning, mat och skydd. 

Barnen behöver oss nu!

Vi gör allt vi kan för att skydda och hjälpa barn i Afghanistan och runt om i världen. Din hjälp är livsviktig. Tillsammans kan vi rädda barns liv.

Var med och gör världen bättre för barn varje dag!

Bli månadsgivare