Vi är på plats hos barnen efter jordbävning i Afghanistan

Jordbävning i östra Afghanistan.

Jordbävningen i östra Afghanistan den 22 juni har orsakat stor förödelse. Vi är på plats och jobbar för att skydda och hjälpa barnen.

Över 1.000 personer omkommit och över 1.600 har skadats. Redan innan jordbävningen saknade barn i området mat, medicin och sjukvård. 

– Barn är extra sårbara efter naturkatastrofer eftersom de riskerar att svälta, dö av sina skador eller råka ut för smittsamma sjukdomar. Om barn separeras från sina familjer riskerar de också att utnyttjas och utsättas för övergrepp, säger Chris Nyamandi, Rädda Barnens landchef i Afghanistan.

Barnen och deras familjer måste snabbt få den hjälp de behöver. Din hjälp gör skillnad!

Välj belopp

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Vi är på plats hos barnen i Afghanistan

Vi har varit på plats i Afghanistan sedan 1976 för att hjälpa barn och deras familjer med sjukvård, utbildning och mat. Nu i det akuta läget efter jordbävningen delar vi ut kontanter till barnfamiljer och förbereder oss för att dela ut akutpaket med bland annat presseningar, filtar, kläder och skor till barnen och matlagningsutrustning. 

Din hjälp gör skillnad!

Vi gör allt vi kan för att skydda och hjälpa barn i krig och katastrofer – i Afghanistan och runt om i världen. Din hjälp är livsviktig. Tillsammans kan vi rädda barns liv.

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare