På plats hos barnen efter översvämningar i Pakistan

Vi är på plats hos barnen efter översvämningarna i Pakistan.

Pakistan har drabbats av de värsta översvämningarna på årtionden. Förödelsen är enorm. Vi är på plats för att hjälpa de barn och familjer som har förlorat allt. Din hjälp är livsviktig!

Texten uppdateras löpande.

En tredjedel av landet ligger under vatten, tusentals männsikor har skadats och omkommit – varav många är barnBoningshus, sjukhus och skolor har förstörts. Nu står landet dessutom inför en hungerkris där mer än 3,4 miljoner barn går hungriga. 

– När översvämningen slog till sprang vi för att rädda våra liv. Vi lämnade allt – vårat hus, våra kläder och allt vi behöver för att överleva. Nu har vi inte tillräckligt med pengar eller mat, säger 14-åriga Humaira som bor med sin familj i Sindhprovinsen. 

Hjälp oss att hjälpa!

Barnen och deras familjer måste snabbt få den hjälp de behöver. De behöver mat, vatten och skydd. Tillsammans kan vi rädda liv – i Pakistan och runtom i världen.

Välj belopp

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Vi sätter upp tält som ger tillfälligt skydd och boende för drabbade barn och familjer i Pakistan.

Det här gör Rädda Barnen i Pakistan

Barn är extra sårbara efter naturkatastrofer eftersom de riskerar att svälta, dö av sina skador eller råka ut för smittsamma sjukdomar. Om barn separeras från sina familjer riskerar de också att utnyttjas och utsättas för övergrepp.

Vi finns på plats i Pakistan och vår högsta prioritet är att skydda och hjälpa barnen. Vi ordnar bland annat tillfälliga boenden för familjer och delar ut matpaket, utrustning för matlagning och hygienartiklar. Vi driver också två sjukvårdscenter i översvämningsdrabbade Swat i Khyber Pakhtunkhawa där vi ger barn, som drabbats av sjukdomar i samband med översvämningarna, livräddande sjukvård. 

Vi finns på plats för barnen efter översvämningarna i Pakistan
Vi delar ut mat och utrustning för matlagning.

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare