På plats hos barnen efter översvämningar i Pakistan

Vi är på plats hos barnen efter översvämningarna i Pakistan.

I augusti 2022 drabbades Pakistan av en de värsta översvämningarna på årtionden. Förödelsen är enorm. Vi är på plats för att hjälpa de barn och familjer som har förlorat allt. Din hjälp är livsviktig!

Texten uppdateras löpande.

Situationen för familjerna som drabbats av översvämningarna är fortsatt svår. Tusentals människor har skadats och omkommit – varav många är barnBoningshus, sjukhus och skolor har förstörts. Över 33 miljoner människor lider av effekterna av katastrofen – 16 miljoner är barn. Nu står landet dessutom inför en hungerkris. 

Hjälp oss att hjälpa!

Barnen och deras familjer måste snabbt få den hjälp de behöver. De behöver mat, vatten och skydd. Tillsammans kan vi rädda liv – i Pakistan och runtom i världen.

Välj belopp

De personuppgifter vi får om dig används i första hand för att vi ska kunna ta emot din gåva och berätta för dig om vilka resultat som uppnåtts. Läs mer om dina rättigheter och vår behandling i den fullständiga integritetspolicyn.

Vi finns på plats för barnen efter översvämningarna i Pakistan
Vi delar ut mat och utrustning för matlagning.

Det här gör Rädda Barnen i Pakistan

Barn är extra sårbara efter naturkatastrofer eftersom de riskerar att svälta, dö av sina skador eller råka ut för smittsamma sjukdomar. Om barn separeras från sina familjer riskerar de också att utnyttjas och utsättas för övergrepp.

Vi finns på plats i Pakistan och vår högsta prioritet är att skydda och hjälpa barnen. Vi ordnar bland annat tillfälliga boenden för familjer och delar ut matpaket, utrustning för matlagning och hygienartiklar. Vi driver också två sjukvårdscenter i översvämningsdrabbade Swat i Khyber Pakhtunkhawa där vi ger barn, som drabbats av sjukdomar i samband med översvämningarna, livräddande sjukvård. 

Bröderna Nazam och Imam är två av de miljontals barn vars hela liv sveptes iväg i vattenmassorna, men mitt i kaoset lyckas pojkarna hitta små ögonblick av glädje.

Nazam och Imam spelar cricket igen

Bröderna Nazam och Imam förlorade inte bara sitt hem och sina tillhörigheter i översvämningarna. De deras skola förstördes också när vattnet forsade fram genom byn. Med vår hjälp har familjen kunnat få skydd i ett tält, i närheten av platsen där deras hus tidigare låg. 

På dagarna besöker Nazam och Imam vårt tillfälliga lärocenter där vi också har en av våra barnvänliga platser. På centret kan pojkarna fortsätta sin utbildning, men också få chans att leka och spela cricket med sina vänner. 

Läs om hur vi hjälper bröderna och andra barn efter översvämningarna

Var med och skydda barn i krig och katastrofer!

Bli månadsgivare