Filippinerna: Vulkanutbrott tvingar 124.000 barn på flykt

Minst 300.000 människor har tvingats lämna sina hem. Nära hälften av dem är barn. Hela städer och byar har övergivits och täckts av giftig vulkanisk aska. Vi finns på plats för att skydda och hjälpa barnen.

Söndagen den 12 januari började vulkanen Taal nära Filippinernas huvudstad Manilla spy ut giftig rök och aska. Många familjer har flytt till släkt och vänner och medan andra söker skydd i överfulla evakueringscenter. I centren är risken för sjukdomar stor, speciellt för barnen. Behovet av rent vatten, toaletter och sjukvård är akut.

Den snabba evakueringen innebar att många inte hann få med sig några tillhörigheter. Vi kommer nu att dela ut madrasser, filtar, myggnät andra livsviktiga förnödenheter till de evakuerade barnfamiljerna.

Var med och hjälp barn i katastrofer!

Ge en gåva

Barnfamiljerna som söker skydd i evakueringscenter behöver akut hjälp med rent vatten, filtar, madrasser och hygienartiklar.

Bygger upp barnvänliga platser

Rädda Barnen har byggt upp två trygga barnvänliga platser i de drabbade områdena. De barnvänliga platserna är inte bara en trygg plats att lära och leka på, här kan barn även få livsviktigt psykosocialt stöd för att kunna hantera sina traumatiska upplevelser.

På våra barnvänliga trygga platser kan barnen få lite andrum mitt i kaoset. Här kan de leka och bara få vara barn för en stund.

Var med och hjälp barn i katastrofer!

Ge en gåva