Tereza 5 år återförenades med sin mamma på ett barncenter

När cyklonen Idai slog till mot byn Buzi i Mocambique gick allt väldigt fort. De yngsta barnen fick hämtas med helikopter för att föras till säkrare platser. Så snart vattnet drog sig undan påbörjade vi arbetet med att återförena dessa barn med sina familjer.

När cyklonen drog in över byn Buzi slet de kraftiga vindarna sönder tusentals familjers bräckliga hem. Strax därpå började vattnet stiga och snart låg hela byn under vatten. Befolkningen sökte i panik skydd på fotbollsstadion, där de blev strandsatt utan mat eller vatten.

Tamara 34, ensamstående mamma, lyckades ta sig till fotbollsstadion med sina fem barn. Efter tre dagar på stadion dök en helikopter med mat upp. Den erbjöd sig att ta med sig de yngsta barnen för att sätta dem i säkerhet. Ett av dem var Tamaras dotter Tereza, 5 år. Hon fördes till vårt barncenter i staden Beira, och efter en månad kunde hon välbehållen återförenas med sin mamma.

Samarbete kring utbildning av hjälparbetare

Rädda Barnen samarbetar med Mocambiques regering och andra organisationer för att utbilda frivilliga och handläggare inom arbetet med att återförena barn som har separerats från sina föräldrar. Man har också öppnat en telefonlinje för inrapportering av ledtrådar och fakta som kan hjälpa arbetet med att återförena barn med sina föräldrar.

Hjälp oss att återförena fler barn med sina föräldrar!

Tack vare alla fantastiska människor som regelbundet bidrar med pengar och engagemang kan vi hjälpa barn som kommit bort från sina föräldrar i Mocambique och i andra drabbade områden. Hjälp oss fortsätta vårt arbete för att återförena fler barnfamiljer.

Var med oss varje dag och hjälp barn i katastrofer!

Bli månadsgivare