Jim jobbar som Digital strateg

Jim är 29 år och jobbar som Digital strateg på avdelningen för kommunikationoch insamling. Här berättar han mer om sin roll och hur det är att jobba hos oss.

Vem är du och vad har du för bakgrund?

- Jag är en analys och tekniktörstande skåning som gillar att arbeta med resultat och system. På gymnasiet läste jag media generellt och på högre utbildningsnivåer har det blivit teknik, data och digital strategi. Innan jag började på Rädda Barnen jobbade jag som konsult på en mediebyrå och dessförinnan arbetade jag som digitalt ansvarig på ett biluthyrningsföretag.

Vad gör du på jobbet?

- Fokus ligger på det digitala inom teknik, marknadsföring och givaren. Jag är specialist inom data och teknik med en marknadsföringsbakgrund. I min roll sätter jag strategi och taktik för marknadsföringskanaler och är med i implementeringsprojekt av nya system.

Exempelvis har jag varit med och implementerat ett system som möjliggör annan typ av kommunikation mot givare än vi tidigare gjort inom Rädda Barnen i syfte att öka intäkterna och kunna hjälpa fler barn. Min roll handlar också om att arbeta med digitala marknadsföringskanaler och hålla ett öga på GDPR-lagen inom det digitala.

Kort om Jim

Gör på Rädda Barnen: Digital strateg på avdelningen för Kommunikation och Insamling
Utbildning: Medieteknik från Malmö Högskola & Digital Data Strategi från Hyper Island
Bästa podd-tips/ Ted-talk: Vill lyfta ett klipp från Youtube med Steve Jobs, lyssna på första minuten!
Fritidsintressen: Information och lärande, böcker, träning, programmering

Vad gillar du mest med att jobba inom Rädda Barnen?

- Jag började på Rädda Barnen på grund av flera anledningar, det som triggade mig var dels organisationens mål, plus att jag ville betala tillbaka till Sverige och världen för att ha haft förmånen att växa upp i Sverige.

Jag gillar att där vi är nu finns det så mycket möjligheter – jag tycker om att både tänka strategiskt men även få skit under naglarna, något jag kan balansera i min roll. Jag har upplyftande kollegor runt om mig som är lyhörda och vill framåt, det sporras jag av!

När har du som roligast på jobbet?

- För en person som mig triggar självklart resultat, det är därför jag arbetar med det jag gör. Så när jag ser att resultatet av mitt arbete gör att vi samlar in mer pengar till barnen är det en av de roligaste sakerna med jobbet.

Sen är det alla mina härliga kollegor som är lyhörda, nyfikna, engagerade och stöttande i allting vi åtar oss, det är roligt att arbeta i ett sådant klimat. Rädda Barnen är som en familj, vi umgås som vänner både på jobbet och utanför, det är något av det roligaste med att arbeta här!