Snacka tryggt om våld

Det första klassrumsupplägget i Snacka tryggt om våld mot barn lyfts trix för att snacka tryggt i klassen, faktablad om vad är våld mot barn och barns rättigheter. Ni har skyltverkstad och får ta del av ett dilemma.

I det första klassrumsupplägget ger eleverna kunskap om vad våld är och tillsammans får ni rita, skriva, titta, tänka – och snacka! 

Var gärna flera vuxna som håller i lektionen: bjud med elevhälsan, fritidspedagoger och elevassisteter. Och innan du sätter igång läs handledningen så är du väl förberedd. 

Lektionens upplägg

Ladda ner "Dagens tema" (PDF) som tar er igenom lektionen steg för steg. Visa den på storskärm i klassrummet. Ladda ner och skriv ut:

Lektionspass med anpassningar

Klassrumsupplägget finns också anpassat med lättläst text, fler övningar, anpassade filmer och förslag på bildstöd. Gå igenom materialet och välj det upplägg som passar dina elever.

Var gärna flera vuxna som håller i lektionerna: bjud med elevhälsan, fritidspedagoger och elevassisteter. Och innan du sätter igång läs handledningen för lektioner med anpassningar.

Dagens upplägg

Visa "Dagens tema anpassat" (PDF) på storskärm i klassrummet. Ladda ner och skriv ut:

Till startsidan för Snacka tryggt