Nu får Imran gå i skolan istället för att arbeta

Sjuårige Imran försörjer sina småsyskon

Imran från Syrien var bara sju år när han började jobba som smed. Hans pappa dog och han blev tvungen att försörja sina sex småsyskon. Med vår hjälp kunde Imran komma tillbaka till skolan igen.

Imran bor i ett läger i nordvästra Syrien med sin mamma och sina sex småsyskon. Familjen har varit tvungen att flytta åtskilliga gånger på grund av kriget och en dag förlorade Imran sin pappa i en flygattack. Då blev det svårt för hans mamma att ge barnen mat för dagen och Imran, som var äldst, fick överta pappans roll som familjens försörjare.

Var med och ge barn framtidshopp!

Bli månadsgivare

Sjuårige Imran Jobbar
Sjuårige Imran hjälpte till att försörja sina sex småsyskon efter att hans pappa hade dött i en flygattack.

Livsfarligt arbete

Första gången våra lokala hjälparbetare mötte Imran hade han en stor svetsmask över sitt lilla ansikte, svetslågorna sprakade runt honom och han bar på ett tungt och farligt verktyg.

Barn som Imran finns överallt i Syrien och något säkerhetstänk eller regler vad gäller barnarbete existerar inte.

 Mina syskon är små och min pappa är död. Jag måste jobba så att min familj får en bit bröd varje dag, förklarade den lilla pojken.

Imran i skolan
Imran älskar skolan. Han har precis lärt sig alfabetet. På rasterna gillar han att rita i sin nya målarbok.

Bytte ut svets mot skrivbok

Imrans historia slutar lyckligt. Våra hjälparbetare på plats lyckades övertala hans mamma att skicka honom till vår tillfälliga skola i lägret. De lovade mamman ekonomiskt stöd så att familjen slapp gå hungriga. Tack vare det har nu Imran fått byta ut den tunga svetsen mot skolmaterial. 

– Imran är en glad liten kille som går i skolan för allra första gången, berättar hans lärare. Vi tränar alfabetet och han antecknar flitigt i sin skrivbok. På rasterna gillar han att rita och att spela fotboll med sina klasskompisar.

Vi behöver din hjälp!

Miljontals barn i världen befinner sig i Imrans situation. På grund av extrem fattigdom tvingas de att jobba och försörja sina familjer. De går miste om att gå i skolan och många av dem far riktigt illa, riskerar att skada sig och kan få fysiska men för livet. 

Vi på Rädda Barnen gör allt vi kan för att ändra på det här och vi behöver din hjälp. Tillsammans kan vi se till att fler barn som Imran slipper arbeta och får den utbildning de har rätt till.

Var med oss varje dag och skydda barnen!

Bli månadsgivare