Nyligen fyllda sju år – och lika gamla som kriget i Syrien

Den 15 mars är det sju år sedan kriget i Syrien bröt ut. Förstaklassarna på bilden har levt hela sitt liv på flykt undan våld och bomber och vi har funnits på plats vid deras sida för att skydda och hjälpa. Vi har sett till att de har kunnat börja skolan, precis som andra barn i världen. Vi ger aldrig upp och vi slutar aldrig bry oss.

För att uppmärksamma årsdagen av kriget har dokumentärfotografen Chris de Bode tagit skolporträtt av syriska sjuåringar i en av våra skolor i flyktinglägret Za'atari i Jordanien – allihop leende, fnittriga och ibland lite blyga för kameran.

Det här ser ut som ett skolfoto av barn var som helst i världen, trots att hela deras uppväxt påverkats av ett krig som ännu inte fått något slut. Allihop har fått en bra start i våra förskolor inne i lägret. Det är trygga platser där barnen inte bara lär sig siffror och bokstäver, utan också får tillbaka rutiner och en känsla av normalitet i sina söndertrasade liv. Nu är de redo för utbildning och en ljusare framtid.

Vi stannar hos barnen så länge de behöver oss

Ända sedan kriget bröt ut har vi funnits på plats inne i Syrien, i länderna runt omkring och längs med flyktvägarna för att skydda och hjälpa barnen och deras familjer. Hittills har våra insatser i Syrien, Libanon, Jordanien, Irak och Egypten nått nästan 4 miljoner människor, varav cirka 2,7 miljoner är barn.

Vi fortsätter att kämpa för att de syriska barn som nu befinner sig på flykt ska en bra framtid. Vi ger barn tak över huvudet, mat, vatten, sjukvård, psykologiskt stöd, skydd mot våld och möjlighet att gå i skolan.

Barnen inne i Syrien är vår högsta prioritet

Det allra svåraste arbetet är fortfarande att nå fram till de allra mest sårbara barnen – de som fortfarande befinner sig inne i Syrien och som varje dag riskerar att bli utsatta för våld, sjukdomar och utnyttjande.

Att rädda liv, skydda barnen och se till att familjer och barn i Syrien får det allra nödvändigaste för att kunna överleva, fortsätter att vara vår högsta prioritet. Trots det svåra säkerhetsläget i landet har vi hittills lyckats nå över 2,4 miljoner människor inne i Syrien, varav närmre 1,7 miljoner barn, med mat, rent vatten, sjukvård, psykosocialt stöd och skolundervisning.

Vi ger aldrig upp och vi slutar aldrig bry oss

I Syrien och andra farliga konfliktområden runt om i världen finns vi på plats och gör vårt yttersta för att skydda barnen. Som månadsgivare är du med oss varje dag och kämpar för att rädda barns liv. 

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare