2022 gav du barn hopp om en ljusare framtid!

Tillsammans med dig och alla andra fantastiska givare förändrade vi livet för miljontals barn under förra året. Med ditt ovärderliga stöd kunde vi se till att ännu fler fick lära, leka och växa i trygghet. Läs om några av alla dem vi hjälpte, se vår film och och var stolt över att du är med och gör världen bättre för barn varje dag. Tusen tack!

Sahra orkar leka

Tioåriga Sahra (i rött) bor med sin mamma och syskon i ett läger för familjer på flykt. Eftersom det ofta är ont om mat hemma ser vi till att hon kan äta sig mätt på energirik nötkräm. Krämen gör att hon orkar leka med sina kompisar på vår barnvänliga plats. Snart ska Sahra börja skolan. Hon drömmer om att bli läkare för att hjälpa andra.

Safe Place hjälper barn från Ukraina

Appen Safe Place har tagits fram av våra psykologer och innehåller enkla övningar som kan hjälpa barn att komma till ro och må bättre. Här får barn också lära sig mer om stress och svåra känslor. Under året översatte vi innehållet till ukrainska, för att hjälpa de barn som drabbats av kriget.

Sommarkollo för barn på flykt

11-årige Matviy flydde med sin familj från kriget i Ukraina till Litauen. I somras var han med på ett våra kollon där dagarna fylldes av skratt, lek och gemenskap. Matviy träffade nya kompisar och fick chans att glömma krigets fasor för en stund. Han blev intresserad av fotboll och drömmer nu om att bli proffs.

Barnen hälsar på hos trollen

Sju barn är på utflykt i skogen, för att hälsa på i trollens rike. De sjunger, läser trollens brev, samlar växter, grillar och gör självporträtt av trolldeg. Samtidigt lär de sig svenska ord som ögon, kotte och pinne. Genom projektet BIS, Boden Integration och Samverkan, stöttar vi barn på flykt och hjälper dem att komma in i samhället.

Hadia går i skolan varje dag

Hadias pappa Sayeed var tidigare arbetslös och hade inte råd att köpa skolmaterial till barnen. Syskonen gick i skolan då och då, men hjälpte oftast till att sälja bröd som mamma Najiba bakat. Tack vare ekonomiskt bidrag från oss kunde familjen öppna ett riktigt bageri och idag behöver barnen inte arbeta utan kan gå i skolan på heltid.

Michelle är frisk igen

När treåriga Michelle blev sjuk i lunginflammation fick hon hög feber och svårt att andas. Hennes mamma Uduak tog med sin dotter till en klinik i Ikorodu som vi hjälper med utrustning och utbildning av vårdpersonal. Rätt så snart började Michelle må bättre och idag är hon helt frisk och kan leka med sin bror igen. Uduak kallar henne för järnladyn.

Vi är snabbt på plats för att skydda barnen

Under hösten drabbades Pakistan av de värsta översvämningarna på årtionden. Våra katastrofteam var snabbt på plats för att skydda och hjälpa barnen. Vi ordnade tillfälliga boenden, gav livräddande sjukvård och delade ut hygienpaket, mat och utrustning för matlagning.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

Är du månadsgivare och vill göra ännu mer för barnen?

Höj ditt månadsbelopp här