2020 var du med och räddade miljontals barn!

Tack vare dig och alla andra som bidrar med pengar och engagemang, har miljontals barn fått en tryggare uppväxt och en ljusare framtid. Här är några exempel på allt vi gjorde tillsammans förra året. Läs, se vår film och var stolt över att du är med och gör världen bättre för barn varje dag. Tusen tack!

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

Se vår film till dig

Fler exempel på vad vi har gjort tillsammans

21 kameler bar ut böcker till barnen

Det krävdes nya kreativa lösningar när skolorna i Etiopien tvingades stänga på grund av corona, Våra mobila kamelbibliotek besökte 33 av landets mest avlägsna byar och hade med sig lådor med 200 böcker till barnen. Med din hjälp såg vi till att de kunde fortsätta att läsa och lära.

Näringsbehandling till barn i Jemen

2-åriga Hamdi var akut undernärd när hans pappa tog med honom till en av Rädda Barnens 88 sjukvårdsmottagningar. Han fick snabbt näringsbehandling, vi följde upp med kontroller – och i mars var han helt frisk! Sedan kriget i Jemen startade har vi behandlat 244.000 undernärda barn.

Barn i Mexiko fick mat- och hygienpaket

Coronarestriktioner och arbetslöshet har lett till att många föräldrar har svårt att försörja sig och sina barn. Vi delade ut hygienprodukter och 320.000 matpaket till fattiga barnfamiljer. Innehållet anpassades efter näringsbehovet hos barn mellan 6 och 12 år.

Isolerings­center i flyktingläger

Vi har byggt ett stort isoleringscenter i flyktinglägret Cox’s Bazar i Bangladesh. Där kan vi behandla 60 coronapatienter samtidigt. På så sätt avlastar vi våra övriga sjukvårdsmottagningar i lägret, så att barnen kan få den vård de behöver för andra sjukdomar.

Är du månadsgivare och vill göra ännu mer för barnen?

Höj ditt månadsbelopp här