2023 gav du barn hopp om en ljusare framtid!

Tillsammans med dig och alla andra fantastiska givare hjälpte vi miljontals barn till ett friskare, gladare och starkare liv under förra året. Med ditt ovärderliga stöd kunde vi dela ut livsviktiga förnödenheter, säkra barns skolgång och återförena familjer. Läs om några av alla dem vi hjälpte, se vår film och och var stolt över den enorma skillnad du gör. Tusen tack!

Vi hjälper barnen att fortsätta gå i skolan

Under hösten reste vår generalsekreterare Åsa Regnér till Ukraina, där vi bland annat jobbar för att barnen ska fortsätta kunna gå i skolan, trots kriget. På sin resa besökte Åsa ett av våra digitala lärocenter - en trygg plats där barn kan göra sina läxor, delta i fritidsaktiviteter och ha roligt med sina kompisar.

Priscilla är på bushumör igen

När Priscilla blev sjuk i lunginflammation fick hon komma till ett av sjukhusen vi stöttar i Kampala. Redan efter ett dygn av intensiv vård med antibiotika och syrebehandling mådde hon mycket bättre. Efter två dygn hade hon fått tillbaka ännu mer kraft – och sitt stora leende. Och efter fem dagar var Priscilla redo att lämna sjukhuset med sin mamma.

Ratana lär sig om miljön

13-åriga Ratana går i en av skolorna vi stöttar i området kring sjön Tonle Sap. Sjön är kraftigt förorenad och många familjer lever under fattigdomsgränsen. På ekolektionerna i skolan får Ratana lära sig om klimatförändringar, nedskräpning och vikten av att skydda miljön. Som en del av undervisningen hjälps eleverna också åt att plocka skräp.

Stödgrupper på ukrainska

Sedan kriget bröt ut i Ukraina har många barn och familjer flytt till Sverige och vi arbetar för att ge stöd och skydd åt alla som behöver. Bland annat genom vår satsning Unite där vi utbildat ukrainsktalande vuxna i att leda stödgrupper. Grupperna är ett tryggt och lugnt forum för barn att prata om sina känslor och träffa andra med liknande erfarenheter. Allt på sitt eget modersmål.

Ny plattform för barn

Under året lanserade vi Lilla RB, vår nya digitala plattform för barn i åldrarna 9 till 12. På sidan finns tips, övningar och sånt som är bra att veta om det som händer i Sverige och i världen. Allt innehåll är framtaget tillsammans med barn och har teman som kroppen, känslor, rättigheter och relationer. Det är också kvalitetssäkrat av våra psykologer och sakkunniga.

Simon är tillbaka hos sin familj

En av de viktigaste sakerna vi jobbar med i krig och konflikter är att återförena barn med sina familjer. Som 13-åriga Simon! När striderna eskalerade i Sudan kom han ifrån sina anhöriga. Som tur var fick Simon kontakt med IOM (International Organization of Migration) som bad om vår hjälp med att spåra hans familj. Tre månader senare lyckades vi återförena Simon med hans nära och kära.

Systrarna kan hålla sig friska och rena

Safiya och Almira bor med sin familj i ett tält i Hatay efter att deras hem förstördes i den kraftiga jordbävningen i februari. Det är inte ett lätt liv men vi hjälper till så mycket vi kan. Vi har byggt duschar och toaletter i byn så att alla som bor där ska kunna hålla sig friska och rena. Vi har också installerat vattentankar runt om i de värst drabbade områdena i Turkiet, och så delar vi ut hygienkit löpande.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

Är du månadsgivare och vill göra ännu mer för barnen?

Höj ditt månadsbelopp här