Lilla Noura i Jemen fick nya krafter

I krigets Jemen lever barnen mitt i världens största hungerkris. Lilla Noura överlevde tack vare snabb behandling. Men hundratusentals undernärda barn väntar på behandling. Hjälp till!

När Noura var 15 månader tvingades familjen fly från våld och matbrist i staden Hodeida där det var svårt att hitta mat för dagen. Hungriga och svaga kom de fram till flyktinglägret i Lahj mitt i natten – allra sämst mådde lilla Noura som hade blivit sjuk på vägen. 

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare

Morgonen därpå sökte hennes mamma hjälp på vår sjukvårdsmottagning där hon vägdes och mättes. Omkretsen på överarmen visar graden av undernäring och rött på måttbandet betydde att Noura var allvarligt undernärd!  

För 100 kr i månaden kan du se till att barn med undernäring får den medicin och mat de behöver för att överleva. 

Noura och syster tittar ini kameran
Noura och syster Shadia i sitt tält i flyktinglägret i Lahj i södra Jemen.

Läkaren skickade henne genast vidare till sjukhuset i närmsta stad där Noura blev inlagd på vår avdelning för undernärda barn, tillsammans med sin mamma. Här fick hon den specialbehandling som krävs för att snabbt öka i vikt och överleva.

Snabb behandling mot undernäring räddade Nouras liv

Efter fem dagars behandling började Noura må bättre. Hon fick komma tillbaka till familjen igen och sen fortsätta en tio veckors behandlingskur med näringsrik nötkräm. Noura är ett levande bevis på att snabb behandling vid undernäring kan göra underverk med små barn.

Det är du som gör det möjligt!

Var med och rädda barns liv, hundratusentals undernärda barn väntar fortfarande på behandling. Tillsammans ger vi fler barn en tryggare barndom. 

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare