Noor var undernärd – nu orkar hon le igen!

Skriv testamente själv - här får du tips!

Lilla Noor i Jemen var akut undernärd, svag och apatisk när hon anlände till vårt sjukhus i Taiz. Sex månader senare är hon en glad liten flicka med pigg blick och rundare kinder.

Det var på vårt mödra- och barnsjukhus Khalifa som vi för första gången träffade Safiya med sin dotter Noor som då var fyra månader. Den lilla flickan hade diarré, var kraftigt undernärd och i så dåligt skick att hon varken kunde röra sig eller få fram ett ljud. Inte ens när hon grät kunde man höra henne. Då trodde ingen att Noor skulle överleva, berättar Noors mamma.

Men läkarna lyckades rädda Noor. I dag är hennes kinder rundare, blicken piggare och hon ler. Hon har fått tillbaka rörligheten och sträcker ut sina små händer för att grabba tag i allt som kommer i hennes väg.

Var med och ge barn framtidshopp!

Bli månadsgivare

Effektivt behandlingsprogram

– Det första vi gjorde var att se till att hon fick i sig näring, därefter behandlade vi diarrén. Samtidigt fick Safiya amningsråd av våra barnmorskor då Noor var för svag för att amma och kräktes bara upp det hon fick i sig, berättar doktor Saeed på Khalifasjukhuset

Varje vecka får Noor nu medicin och näringstillskott. Sjukhuset gör också regelbundna kontroller då hon vägs och mäts. Det är en kombination av dessa åtgärder som gjort att Noor gått upp i vikt och är piggare, förklarar doktor Saeed.

– Sedan Noor blev frisk mår hela familjen så mycket bättre. Vi är oerhört tacksamma för den hjälp vi fått, säger Safiya.

Noor från Jemen får näringsbehandling.
Efter näringsbehandlingen mår Noor mycket bättre. Hon fortsätter att gå på regelbundna kontroller där hon vägs och mäts.

Fem förbättringar vi gjort på Khalifasjukhuset:

  • Byggt upp den pediatriska avdelningen och restaurerat den akuta mödravården.
  • Ordnat en generator som har en dygnskapacitet på 24 timmar istället för tidigare 12 timmar.
  • Ger patienterna tre måltider om dagen. Det är en viktig del i deras tillfrisknande.
  • Byggt ett amningsrum där utbildade barnmorskor kan hjälpa nyblivna mammor och ge råd om amning.
  • Ger familjerna gratis medicin och näringstillskott samt hjälp med transporter om de behöver ta sig till sjukhuset.

Det är du som gör det möjligt!

Tack vare alla fantastiska människor som regelbundet bidrar med pengar och engagemang, kan vi arbeta över hela värden för att förebygga och behandla undernäring i tid. Tillsammans räddar vi tusentals barns liv varje dag.

Är du inte redan månadsgivare? Bli det enkelt här!

Bli månadsgivare